RTV Rijnmond

Nieuws rondom Rotterdam en Rijnmond

RTV Rijnmond is hét regionale publieke tv-kanaal voor inwoners in en rondom Rotterdam en de regio Rijnmond. Eigenlijk is de zender RTV Rijnmond dus de regionale zender voor de inwoners van het Zuiden van Zuid-Holland. Het doel van deze televisiezender is het bereiken van een zo breed mogelijk publiek door middel van de eigen kanalen.

Dit als een televisiezender die er niet op uit is om winst te maken, maar juist de regio te informeren en een betrokkenheid van de Rijnmondse inwoners te stimuleren.

De ambitie van RTV Rijnmond

RTV Rijnmond heeft als ambitie om de leidende bron van informatie voor de regio in het Zuiden van Zuid-Holland te worden en blijven. Dit stemt overeen met de functie van de regionale publieke zender als calamiteitenzender. Gebeurt er iets ernstigs – zoals een ramp – dan is de regionale publieke tv-zender de officiële bron voor informatie voor de inwoners. Hier vind je dan informatie over welke instructies opgevolgd dienen te worden en wat er precies aan de hand is.

Regionale actualiteiten

De uitzendingen van RTV Rijnmond draaien vooral om regionale actualiteit. Centraal staan thema’s die te maken hebben met nieuwsberichten, onafhankelijke berichtgeving, een open dialoog, toegankelijke programma’s – die bovenal vermakelijk als ook gevarieerd van aard zijn.

 

Anderen keken ook

  • Mezzo
  • NPO Cultura
  • Family7
  • DJAZZ.tv
  •