Overslaan en ga naar inhoud
TV Oost kijken

RTV Oost

Nieuws, sport en informatieve programma’s

RTV Oost is de regionale omroep voor de regio Overijssel. RTV Oost zendt 7 dagen per week nieuws, sport en informatieve programma’s uit met de nadruk op regionale onderwerpen.

RTV Oost onderscheidt zich door een onafhankelijke nieuwsvoorziening te zijn voor de Overijsselse bevolking – op het vlak van internet, radio én tv.

Extra aandacht voor Overijssel

Door het raadplegen van RTV Oost weet je wat er zich in en rondom de provincie afspeelt. RTV Oost is een tv-zender voor en door de lokale Overijsselse bevolking. RTV Oost maakt daarom programma’s met extra aandacht voor dat wat er op dit moment gaande is in de Overijsselse samenleving. De uitzendingen van de regionale omroep RTV Oost stimuleren een politieke en maatschappelijke discussie en dragen op deze manier bij aan de opinievorming.

Waar je Overijssel ziet en hoort

RTV Oost is een publieke, regionale omroep. Daarom besteedt de zender ten minste 50% van haar zendtijd aan informatie en cultuur – dit is een van de verplichtingen van een publieke (en dus door de staat gefinancierde) omroep. De programma’s op RTV Oost bestaan vooral uit nieuwsbulletins, programma’s over actualiteit en uitzendingen over het lokale leven in en rondom Overijssel.

TV Oost kijken
Kanaal 704
Onderdeel van:

Kabel TV , TV Standard

Zenderopties:

Ziggo GO , HD , Tv Zender