Veiligheid van Ziggo Wifispots

Anderen die op je Wifispots netwerk internetten. Je vraagt je misschien af of dat allemaal wel veilig is. Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen over veiligheid.

Hoe veilig zijn Wifispots van Ziggo?

Je hoeft je niet druk te maken dat mensen meekijken als je Wifispots gebruikt. Je verbinding is namelijk helemaal versleuteld. Anderen kunnen je internetgedrag zo niet volgen. Wifispots zijn daardoor veel veiliger dan open netwerken (zonder wachtwoord). Dus je kunt met een gerust hart internetbankieren via Wifispots.

Waarom heb ik een aparte gebruikersnaam en wachtwoord voor Wifispots?

Om je veiligheid te garanderen is het noodzakelijk om verbinding te maken met het Wifispotsnetwerk. Je logt in met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord voor Wifispots. Deze inloggegevens vind je in Mijn Ziggo.

Kunnen gebruikers van Wifispots op mijn privénetwerk?

Nee. Het Wifispots netwerk en je privénetwerk zijn totaal van elkaar gescheiden. Het Ziggo modem zendt op twee verschillende netwerken uit, elk met hun eigen beveiliging. Gebruikers van Wifispots krijgen een apart IP-adres.

Meer vragen over veiligheid

Waarom is het wachtwoord van Wifispots zo lang?

We begrijpen dat een lang wachtwoord niet altijd even handig is. Maar daarmee voorkomen we wel inbraak en ongewenst gebruik door bijvoorbeeld hackers.

Ben ik aansprakelijk als iemand via mijn Wifispot strafbare zaken pleegt op het internet?

Nee. Alle gebruikers van Wifispots krijgen een eigen gebruikersnaam-wachtwoordcombinatie en een eigen IP-adres. Zo is elke gebruiker bij ons bekend en maakt het niet uit op welke Wifispotsiemand inlogt. In geval van misbruik weten we precies wie het is geweest.

Iemand anders gebruikt mijn inloggegevens voor Wifispots. Dat wil ik niet. Wat nu?

Het beste wat je kunt doen is je wachtwoord wijzigen. Diegene kan je Wifispots account dan niet meer gebruiken. Log in op Mijn Ziggo als je wachtwoord wilt wijzigen.

 

Vragen over nephotspots

Wat is een nephotspot?

Een nephotspot is een draadloos netwerk dat zich voordoet als een Ziggo Wifispot, terwijl het dat niet is.

Hoe kan ik een nephotspot herkennen?

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het netwerk 'Ziggo', terwijl het wel een van de beschikbare netwerken is. Je hebt dan waarschijnlijk te maken met een nephotspot.

Is een nephotspot gevaarlijk?

Nee, een nephotspot is niet gevaarlijk voor Wifispots. Voorwaarde is wel dat je je apparaat juist instelt. Gebruik daarbij het stappenplan Ziggo Wifispots instellen.

Mag ik een nephotspot maken?

Ja, dat mag. Iedereen kan en mag een draadloos netwerk met de naam (SSID) Ziggo maken. Wifispots gebruikers lopen geen gevaar. Je apparaat maakt alleen verbinding met een echte Wifispots. Iemand die zich voordoet als een andere partij met als doel vertrouwelijke gegevens te achterhalen is schuldig aan 'phishing' en dat is bij wet verboden.

Wat doet Ziggo aan het gevaar van nephotspots?

We hebben Wifispots beveiligd met een speciaal veiligheidscertificaat. Daardoor maakt je apparaat alleen verbinding met een echte Wifispot.

We zijn continu bezig met maatregelen om de veiligheid van Wifispots te verhogen. De methode die we gebruiken is een van de veiligste en wordt ook gebruikt in bedrijfsnetwerken en universiteiten.

Waar kan ik terecht met mijn technische en algemene vragen?

Op deze pagina vind je de antwoorden op je vragen over veiligheid. Zoek je het antwoord op een algemene of technische vragen? Kijk dan eens op een van de volgende pagina's:

Technische vragen

Algemene vragen

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo