Technische vragen over Wifispots

Met Wifispots heb je op veel plekken in Nederland wifi op je smartphone, tablet, en laptop. Heb je een technische vraag? Bekijk hieronder de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Kan ik ook met een ander apparaat op Wifispots?

Met één ander apparaat? Je hebt met maar liefst 5 apparaten toegang tot je Wifispots! Bijvoorbeeld met 3 smartphones, een tablet en een laptop. En die hoeven niet per se allemaal van jou te zijn.

Wifispots: een kijkje onder de motorkap

Wifispots van Ziggo heeft de volgende specificaties:

  • maximale snelheid per Wifispots: 10 Mbit/s download en 2 Mbit/s upload
  • geen datalimiet

Hoe goed het bereik en de snelheid van een wifi-netwerk is, is van een aantal dingen afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen de zender en ontvanger, externe storingsbronnen en andere wifi-netwerken. We geven daarom geen garanties over het bereik en de snelheid van het Wifispots netwerk.

Wordt mijn eigen internet langzamer door Wifispots?

Dat zou je misschien denken, maar niets is minder waar. Je modem van Ziggo heeft een tweede, gescheiden draadloos netwerk speciaal voor Wifispots. Daardoor verandert de internetsnelheid van je eigen privénetwerk niet.

Technische vragen

Waar vind ik mijn inloggegevens voor Wifispots?

Je vindt je Wifispots gebruikersnaam en wachtwoord in Mijn Ziggo. In het stappenplan Wifispots instellen leggen we je uit waar je deze inloggegevens terugvindt.

Werkt Wifispots nog wanneer de routerfunctie van mijn wifi-modem is uitgeschakeld?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Als je de routerfunctie van je modem hebt uitgeschakeld en het modem dus in bridgemodus staat is je Wifispots account inactief. Niemand kan je Wifispot dan gebruiken. En jijzelf dus ook niet.

Ik heb een wifi-modem. Kan ik mijn eigen SSID ook instellen als 'Ziggo'?

Een SSID is de naam van je draadloze netwerk. Je kunt je eigen netwerk niet 'Ziggo' noemen. Deze SSID hebben we geblokkeerd, omdat we hem gereserveerd hebben voor Wifispots. 

Zendt mijn modem nu extra straling uit?

Nee, je hoeft niet bang te zijn voor extra straling. De draadloze netwerken zenden uit via dezelfde antenne als voorheen, met het enige verschil dat je nu twee draadloze netwerknamen (Ziggo en de naam van je privénetwerk) ziet. Dit veroorzaakt geen extra radiogolven. De maximale sterkte is wettelijk bepaald en is niet veranderd.

Verbruikt mijn modem nu meer stroom?

Nee, het stroomverbruik van je modem blijft gelijk. Het maakt niet uit of er veel of weinig data via je modem gaat. Het stroomverbruik is in alle gevallen hetzelfde (ongeveer 10W). 

Ik heb Wifispots aanstaan. Nu kan ik mijn modem niet meer omschakelen naar 5 GHz. Klopt dat?

Ja, dat klopt als je een Ubee EVW320b of Cisco EPC3925 modem hebt. Wil je graag omschakelen naar 5 GHz? Schakel Wifispots dan uit in Mijn Ziggo en zet daarna in het menu van het modem het draadloze netwerk om naar 5 GHz. 

Waar kan ik terecht met mijn algemene vragen en vragen over veiligheid?

Op deze pagina vind je de antwoorden op technische vragen. Zoek je het antwoord op een algemene vraag, of heb je vragen over veiligheid? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Algemene vragen

Vragen over veiligheid

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo