Melding Niet ondersteund videosignaal

Je mediabox en tv communiceren niet met elkaar. Daardoor heb je geen beeld. We nemen met je door hoe je dit probleem oplost.

Wat betekent de melding Niet ondersteund videosignaal?

Je hebt je mediabox op je tv aangesloten met een HDMI-kabel. Helaas kan je tv niet goed overweg met het HDMI-signaal dat over deze kabel wordt verstuurd. Daardoor geeft je tv geen beeld weer. Deze melding wordt ook wel weergeven met de tekst: Niet ondersteund videoformaat.

Zo los je de melding Niet ondersteund videosignaal op

  1. Zorg dat de HDMI-kabel rechtstreeks aangesloten is tussen je tv en de mediabox. Er mag geen HDMI-splitter of ander apparaat tussen zitten. Dat kan er namelijk voor zorgen dat het signaal niet goed bij je tv aankomt.
  2. Zorg ervoor dat de HD-kwaliteit die je mediabox naar je tv stuurt ook door de tv wordt ondersteund. Anders kan je tv dit signaal niet weergeven. Je controleert dit door op de afstandsbediening van je mediabox de kwaliteit lager te zetten. Dat doe je bijvoorbeeld met de knop V-format of Resolution. 
  3. Gebruik je een mediabox van het merk Cisco? Sluit dan de mediabox aan met een scartkabel. Je tv ondersteunt in dat geval het HDMI-signaal van de Cisco mediabox niet.

Meer weten over deze melding?

Benieuwd hoe andere Ziggo klanten deze melding hebben opgelost? Of heb je misschien een gouden tip voor het oplossen van deze melding? Vraag of deel het in de Ziggo Community.

Ziggo Community

Hier hebben andere Ziggo klanten het over in de Community.

Ziggo Community

Hier hebben andere Ziggo klanten het over in de Community.

Ziggo Community

Hier hebben andere Ziggo klanten het over in de Community.

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo