Ziggo in de samenleving

Als we zeggen dat je door ons kunt televisiekijken, internetten en bellen, vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws. Maar wist je dat we ook nog een stapje verder gaan? Zo helpen we graag om kinderen veilig te laten internetten of zelfs door ze websites te leren programmeren. Wat we nog meer doen? Lees maar.

CoderDojo

Bij CoderDojo leren kinderen van 7 tot en met 17 jaar alles over coderen, programmeren, websites, apps en software. CoderDojo’s zijn gratis workshops waarin vrijwilligers de kinderen begeleiden en wij helpen daarbij. Dat doen we bijvoorbeeld door zelf als vrijwilligers Dojo’s te begeleiden, computers en ander materiaal te regelen en voor plekken te zorgen waar de CoderDojo's georganiseerd kunnen worden. Daarnaast zorgen we ook dat heel Nederland weet dat de workshops er zijn. Zo helpen we met de toekomst: onze nieuwe creatieve generatie.

Lees meer over CoderDojo

Met Internet van Ziggo zit je goed

Slim Online - Safe & Social

Selfies online zetten, chatten, filmpjes kijken en dingen leren. Elk kind groeit op in de digitale wereld en ziet dus die hele wereld op zijn of haar beeldscherm. Wij vinden het belangrijk dat ook jij als ouder je weg kunt vinden in deze wereld. Hoe zorg je ervoor dat je weet wat de laatste ontwikkelingen zijn en hoe je kinderen bewuste en kritische internetgebruikers worden? De digitale les Slim online – safe & social (ontwikkeld samen met ECP) helpt je om op een leuke manier met je kind te praten over (social) mediagebruik.

Lees meer over ECP, Platform voor de Informatiesamenleving

 
 

Fiets veilig – blijf offline

Wat wil je niet missen, zelfs op de fiets? Je smartphone! Maar dan wel in de fietsmodus natuurlijk. Zo word je niet onnodig afgeleid door selfies, appjes en andere updates van je vrienden. Je houdt de aandacht op het verkeer en wat er om je heen gebeurt. Met je smartphone offline zorg je voor je eigen veiligheid en die van alle andere mensen in het verkeer. Je kunt trouwens wel gewoon bellen en gebeld worden met de Fietsmodus app.

Lees alles over veilig fietsen met de Fietsmodus app

Met Internet van Ziggo zit je goed
Met Internet van Ziggo zit je goed

Nog veiliger online

Ben je je bewust van de risico's van internet en wat je zelf kunt doen om die risico's uit de weg te gaan? Alert Online is een initiatief van de overheid, het bedrijfsleven (waaronder wijzelf) en de wetenschap samen en helpt je om je kennis over veilig internetten te vergroten.

Bekijk de website van Alert online

Handige links

Kijk ook op deze websites voor nog meer praktische informatie en hulp:

Veilig internet op ziggo.nl

veiliginternettten.nl
Wat doen we nog meer voor de samenleving?

Lees er alles over op ziggo.com