Uitleg over 4G

Muziek luisteren, filmpjes kijken of foto’s versturen. Het kan met 4G van Mobiel van Ziggo. Het 4G-netwerk maakt het delen van belangrijke momenten met je vrienden en familie nog makkelijker. Wil je ook aan de 4G? Lees dan verder.

Let op! Hier vind je uitsluitend informatie over Ziggo Mobiel. We bundelen onze krachten met Vodafone. Voor een nieuw mobiel abonnement ga je dus naar Vodafone. Heb je nu Ziggo Mobiel? Dan krijg je binnenkort een aantrekkelijk aanbod van Vodafone.

Dit kan je met 4G

Met 4G kun je op straat nog sneller internetten dan je al gewend was met 3G. 4G is een mobiel netwerk dat gebruikmaakt van nieuwere technologie. Luister je graag in de trein naar de radio, of kijk je graag filmpjes als je buiten bent? Dat kan met 4G. Met 4G is de maximale downloadsnelheid 225 Mbit/s. Die snelheid hangt af van je telefoon, van de afstand tot de zendmast, en van alle gebouwen en andere objecten die in de weg staan tussen jou en de mast.

Wat is LTE?

LTE is een andere term voor 4G. Daarom zie je op sommige telefoons LTE in plaats van 4G. 

Dit heb je nodig voor 4G

  • Een 4G-abonnement. Overstappen? Neem contact op dan informeren we over de opties.
  • Een 4G-geschikt toestel. 
  • Een 4G-netwerk. Zoals dat van Ziggo. Benieuwd naar de dekking? Ga dan naar het overzicht

Is mijn toestel geschikt voor 4G?

iPhones zijn vanaf de iPhone 5 geschikt voor 4G en bij Android en Windows Phone verschilt dit per toestel. Je vindt het altijd in de handleiding of op de website van de fabrikant. Heb je een 4G-abonnement, maar geen 4G-geschikte telefoon? Dan maakt je telefoon automatisch gebruik van 3G.

Veelgestelde vragen

Ben ik met 4G sneller door mijn databundel heen?

Meestal wel, omdat je onderweg dan eerder en meer muziek luistert of filmpjes bekijkt. De kwaliteit van muziek en video is hoger, waardoor je verbruik ook hoger zal liggen. Maar maak je niet druk. Zodra je door je databundel heen bent, verlagen we de maximale internetsnelheid. Je kunt dan nog steeds berichten versturen en ontvangen, maar geen YouTube-filmpjes meer bekijken. Voor je datagebruik betaal je dan niets extra. Vind je deze ‘begrenzer’ niet prettig? Sms dan VERHOOG SNELHEID naar 1200. Je betaalt dan wel voor de data die je gebruikt buiten de bundel. De tarieven vind je op onze tarievenpagina

Is 4G sneller dan wifi?

Soms is wifi sneller, een andere keer is 4G sneller. Dit ligt aan je toestel en aan de afstand tot de zendmast. Ook gebouwen en muren hebben hier invloed op. Ook als je met veel mensen op dezelfde plek (bijvoorbeeld in een stadion) met 4G probeert te internetten, kan de snelheid tegenvallen.

Kan ik ook in het buitenland internetten met 4G?

Dat kan niet. Wil je toch mobiel internetten in het buitenland? Dan krijg je de snelheid die op dat moment beschikbaar is op het buitenlandse netwerk. Mobiel internet in het buitenland valt niet binnen je bundel, dus deze kosten komen bovenop je normale factuur. Kosten laag houden? Zoek dan een wifi-netwerk op.

Ik krijg geen 4G-verbinding. Wat nu?

Als het niet lukt om 4G-verbinding te krijgen, probeer dan het volgende:

  • Stel je telefoon in voor 4G
  • Zorg ervoor dat je telefoon is voorzien van de laatste software-update (oudere softwareversies ondersteunen niet allemaal 4G). In de toestelhulp van Vodafone kun je stap voor stap zien hoe je de software van je toestel updatet.
  • Zet je telefoon uit en weer aan.
  • Kun je helemaal geen internetverbinding via 3G of 4G krijgen? Stel dan internet opnieuw in op je telefoon.
 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo