Je nieuwe aansluiting

We staan te trappelen om een spiksplinternieuwe kabel bij je aan te leggen. Het liefst doen we dat vandaag al, zodat jij meteen high speed kunt internetten. Een kabel aanleggen vergt alleen enige voorbereiding en dat kost tijd.

Kabelaansluiting: van start tot finish

De doorlooptijd van een aansluiting is 4 tot 14 weken. In het beste geval leggen we de nieuwe kabel binnen 4 weken bij je aan. Helaas zijn we bij bodemonderzoek en vergunningen afhankelijk van andere partijen: gemeenten en provincies. In dat geval duurt het dus langer.

Kabelaansluiting van start tot finish

Heb je gekozen voor Zakelijk Internet?

Meestgestelde vragen

Ik heb de offerte ondertekend teruggestuurd, maar nog geen bevestiging gehad. Gaat dit wel goed?

Je krijgt binnen 7 dagen een ontvangstbevestiging. Heb je die na een week niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar orderhandlingbuild@vodafoneziggo.com of bel 088-7172050.

Ik heb vragen over mijn aansluiting. Bij wie kan ik terecht?

Voor vragen neem je contact op met de uitvoerende aannemer in jouw gebied: Allinq, CBC, Connect-Z of Telezuid. Contactgegevens vind je in de e-mails die je van de aannemer hebt gekregen.

Waarom word ik naar de aannemer verwezen? Ik doe toch zaken met Ziggo?

Wij geven de aannemer opdracht om de aansluiting aan te leggen. Welke partij dit is, verschilt per regio. We werken samen met Allinq, CBC, Connect-Z en Telezuid. De aannemer coördineert en plant de werkzaamheden en is jouw aanspreekpunt gedurende de aanleg.

Waarom is een vergunning nodig? En waarom duurt dat zo lang?

Het verschilt per gemeente of een vergunning moet worden aangevraagd. Dit hangt af van de hoeveelheid meters, de plek en de duur van de opbreking van de openbare grond. Gemeenten en provincies kunnen op deze manier rekening houden met evenementen, bereikbaarheid voor veiligheidsdiensten, onderhoud en openingstijden van winkels. Een vergunningsprocedure duurt gemiddeld 4 tot 12 weken.

Waarom is een bodemonderzoek nodig?

De aannemer onderzoekt de bodem om zijn werknemers te beschermen tegen schadelijke stoffen. Als vervuiling wordt vermoed, is een bodemonderzoek wettelijk verplicht. Zijn er schadelijke stoffen, dan moet de aannemer maatregelen nemen. Deze maatregelen hebben voor jou geen verdere consequenties. Een bodemonderzoek duurt gemiddeld 5 tot 7 weken.