TV Italiana op de Ziggo Mediabox XL

Een stukje Italië in Nederland

Italiaanse televisie in ons kleine kikkerlandje? Geen probleem met TV Italiana. Een app waarmee je maar liefst 6 Italiaanse zenders kijkt: Rai Uno, Rai Due, Rai Tre, Rai Storia, Rai News 24en Mediaset Italia. Dat is uniek in Nederland. We leggen het graag even uit.

Fantastico, vero?

Voortaan ontvang je de 6 populairste zenders uit Italië gewoon op je Nederlandse televisie. Maar dan met een app. Dat klinkt heel vernieuwend en dat is het ook. Ingewikkeld is het gelukkig niet.

Het begint met Horizon

Je kijkt apps zoals TV Italiana op je televisie met de Mediabox XL. Ontdek alle mogelijkheden van Horizon en bekijk welk abonnement het beste bij je past.

Bekijk de volgende Italiaanse zenders:

 • Rai Uno
 • Rai Due
 • Rai Tre
 • Rai Storia
 • Rai News 24
 • Mediaset Italia

Kijk, zo start je de app

 1. Zet de televisie aan en de Mediabox XL.
 2. Druk op de terugknop van de afstandbediening. 
 3. Druk op het pijltje naar links
 4. Druk twee keer op OK
 5. Ga naar de categorie TV & Video
 6. Selecteer TV Italiana
 7. Druk op OK.

Veelgestelde vragen

Waarom een bèta versie?

De app is helemaal klaar voor gebruik, maar is op dit moment een bèta versie, omdat het een hele nieuwe manier van tv-kijken is. Je kijkt tenslotte live Italiaanse tv, via een app, via internet. Dat is allemaal nogal nieuw.

Kan ik de app ook downloaden op mijn smartphone?

Nee, dat kan niet. We zijn de app zelf nog aan het ontwikkelen en testen. Ook is TV Italiana echt alleen voor Ziggo klanten en daarom niet verkrijgbaar in de App Store of Google Play.

Waarom is er in sommige gevallen geen uitzending?

RAI heeft niet altijd de rechten om programma’s buiten Italië uit te zenden, daarom zie je soms de melding “Geen uitzending” (of in het Italiaans: “Nessuna trasmissione”). TV Italiana is gericht op Italianen en de Italië liefhebbers, vandaar dat de melding in het Italiaans is.

Wat kost TV Italiana?

Op dit moment kijk je helemaal gratis naar de Italiaanse zenders via deze app. Tenminste, als je een abonnement met Mediabox XL hebt. Wat de prijs gaat worden weten we nu nog niet, maar we richten ons op vergelijkbare prijzen van andere internationale zenderpakketten.

Is de app ondertiteld?

Nee, de zenders zijn zonder Nederlandse ondertiteling.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo