Persoonlijke media afspelen

Wil je persoonlijke media zoals video’s, foto’s en muziek afspelen op je tv? Dat kan! Met de Ziggo Mediabox XL (vroeger de Horizon Mediabox) bekijk je videos, foto's en muziek die op je computer of NAS staan op eenvoudig je tv. We leggen je precies uit wat je hiervoor nodig hebt.

De Ziggo Mediabox XL is naast een digitale recorder ook een volwaardige mediaspeler. Gebruik je nu de Mediabox XL alleen voor televisie en heb je een losse modem voor internet? Maak dan eerst verbinding met je thuisnetwerk. Gebruik je een Mediabox XL voor zowel televisie als internet? Dan kun je direct aan de slag.

Je computer of NAS instellen

Voordat de Mediabox XL je persoonlijke media kan afspelen is het nodig om je computer of NAS hiervoor in te stellen. Dit doe je door mediaserver-software te installeren. Je geeft vervolgens zelf aan welke bestanden of mappen gedeeld mogen worden met de Mediabox XL. De software zorgt ervoor dat deze bestanden afgespeeld kunnen worden op de Mediabox XL.

Mediaserver-software kiezen

Er zijn verschillende software-leveranciers die mediaserver-software aanbieden. Voorbeelden van populaire mediaserver-software zijn: 

Mediabibliotheek aanmaken

Heb je mediaserver-software geinstalleerd op je computer of NAS? Perfect, maak dan een mediabibliotheek aan op je Mediabox XL. De mediabox maakt dan een mooi overzicht van al je persoonlijke media waarna je ze direct kunt afspelen op je tv.

Zo maak je een mediabibliotheek aan

Veelgestelde vragen

Welke bestanden kan ik allemaal afspelen met de Mediabox XL?

De Ziggo Mediabox XL ondersteunt alle bestandsformaten die DLNA-gecertificeerd zijn. 

Ondersteunt de Mediabox XL losse ondertitels?

Ondertiteling wordt ondersteund met .srt bestanden, mits er een apart bestand met dezelfde bestandsnaam in dezelfde map als het videosbestand staat. geïntegreerde ondertiteling wordt niet ondersteund.

Waarom ziet mijn Mediabox XL mijn bestanden niet?

Heb je mediaserver-software geinstalleerd, maar ziet de Horizon Mediabox je bestanden niet? Loop de volgende punten na om de meest voorkomende problemen met persoonlijke media afspelen op te lossen.

  • Controleer of de mappen waar je persoonlijke media in staat bekend zijn bij je mediaserver-software. Hoe je dit instelt verschilt per programma.
  • Firewalls of internetbeveiligingsoftware kan het delen van persoonlijke media blokkeren. Controleer daarom de instellingen van je firewall.
  • Controleer of de Horizon Mediabox verbonden is met je thuisnetwerk.
  • Controleer of je mediaserver-software DLNA-techniek gebruikt. De Horizon Mediabox ondersteunt alleen mediaservers die gebruik maken van DLNA.

Ondertiteling wordt ondersteund met .srt bestanden, mits er een apart bestand met dezelfde bestandsnaam in dezelfde map als het videosbestand staat. geïntegreerde ondertiteling wordt niet ondersteund.

Biedt Ziggo licenties voor mediaservers?

Vroeger boden we in een deel van Nederland licenties aan via Twonky. Dat doen we sinds medio 2017 niet meer. Je kunt zelf een licentie aanschaffen via een softwareleverancier van je keuze. 

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo