Persoonlijke media afspelen

Wil je persoonlijke media zoals video’s, foto’s en muziek afspelen op je tv? Dat kan! Met de Horizon Mediabox bekijk je videos, foto's en muziek die op je computer of NAS staan op eenvoudig je tv. We leggen je precies uit wat je hier voor nodig hebt.

De Horizon Mediabox is naast een digitale recorder ook een volwaardige mediaspeler. Gebruik je nu de Horizon Mediabox alleen voor televisie en heb je een losse modem voor internet? Maak dan eerst verbinding met je thuisnetwerk. Gebruik je een Horizon Mediabox voor zowel televisie als internet? Dan kun je direct aan de slag.

Je computer of NAS instellen

Voordat de Horizon Mediabox je persoonlijke media kan afspelen is het nodig om je computer of NAS hiervoor in te stellen. Dit doe je door mediaserver-software te installeren. Je geeft vervolgens zelf aan welke bestanden of mappen gedeeld mogen worden met de Horizon Mediabox. De software zorgt ervoor dat deze bestanden afgespeeld kunnen worden op de Horizon Mediabox.

Mediaserver-software kiezen

Er zijn verschillende software-leveranciers die mediaserver-software aanbieden. Voorbeelden van populaire mediaserver-software zijn: 

Licentie voor Twonky server

In een gedeelte van Nederland krijg je bij een abonnement op Horizon TV een gratis licentie voor de mediaserver-software van Twonky. Deze licentie en bijbehorende software vind je terug in Mijn Ziggo. Zie je geen licentie in Mijn Ziggo staan? Dan is de Twonky licentie nog niet beschikbaar voor jouw regio.

Mediabibliotheek aanmaken

Heb je mediaserver-software geinstalleerd op je computer of NAS? Perfect, maak dan een mediabibliotheek aan op je Horizon Mediabox. De mediabox maakt dan een mooi overzicht van al je persoonlijke media waarna je ze direct kunt afspelen op je tv.

Zo maak je een mediabibliotheek aan

Veelgestelde vragen

Welke bestanden kan ik allemaal afspelen met de Horizon Mediabox?

De Horizon Mediabox ondersteunt alle bestandsformaten die DLNA-gecertificeerd zijn. 

Ondersteunt de Horizon Mediabox losse ondertitels?

Ondertiteling wordt ondersteund met .srt bestanden, mits er een apart bestand met dezelfde bestandsnaam in dezelfde map als het videosbestand staat. geïntegreerde ondertiteling wordt niet ondersteund.

Waarom ziet mijn Horizon Mediabox mijn bestanden niet?

Heb je mediaserver-software geinstalleerd, maar ziet de Horizon Mediabox je bestanden niet? Loop de volgende punten na om de meest voorkomende problemen met persoonlijke media afspelen op te lossen.

  • Controleer of de mappen waar je persoonlijke media in staat bekend zijn bij je mediaserver-software. Hoe je dit instelt verschilt per programma.
  • Firewalls of internetbeveiligingsoftware kan het delen van persoonlijke media blokkeren. Controleer daarom de instellingen van je firewall.
  • Controleer of de Horizon Mediabox verbonden is met je thuisnetwerk.
  • Controleer of je mediaserver-software DLNA-techniek gebruikt. De Horizon Mediabox ondersteunt alleen mediaservers die gebruik maken van DLNA.

Ondertiteling wordt ondersteund met .srt bestanden, mits er een apart bestand met dezelfde bestandsnaam in dezelfde map als het videosbestand staat. geïntegreerde ondertiteling wordt niet ondersteund.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo