Foutcode 8060

Wil je een film of serie met Ziggo On Demand of Movies & Series voor- of achteruitspoelen? Soms lukt dat niet. En zie je foutcode 8060.  

Wat betekent foutcode 8060?

Soms lukt het bij On Demand of Movies & Series niet om interactieve functies, zoals vooruitspoelen, te gebruiken. Dat kan zo afgesproken zijn met de aanbieder van een film of serie. Maar er kan ook een technische oorzaak zijn.

Tijdens het afspelen van het programma kan de verbinding met de server wegvallen. Meestal merk je daar weinig van. Alleen als je wilt terug- of vooruitspoelen, of als je wilt pauzeren gaat het mis. Je ziet dan foutcode 8060.

Zo los je foutcode 8060 op

1. Is er een storing bij Ziggo?

Vul hier je postcode en huisnummer in.

Is er een storing bekend? Wacht dan even totdat de storing is verholpen. Herstart hierna de Mediabox XL door tien seconden de stroom eraf te halen. En kijk of het dan wel lukt.

2. Controleer de bekabeling

Gebruik voor de Mediabox XL Ziggo geschikt kabels. Wil je weten of je kabels in orde zijn? Test dan of het wel lukt om de Mediabox XL direct op de hoofdaansluiting aan te sluiten. Dat doe je met de volgende stappen:

  • Zoek je hoofdaansluiting. Dat is het punt waar de Ziggo kabel het pand binnenkomt. Dat is meestal in de meterkast of de kamer.
  • Verwijder voor deze test eventuele splitters of versterkers van je hoofdaansluiting.
  • Sluit je Mediabox XL direct aan op de hoofdaansluiting met een coaxkabel. Is de coaxkabel die je nu gebruikt te kort voor deze test? Koop dan een langere coaxkabel.
  • Herstart de Mediabox XL met de aan-/uitknop op de achterkant.

Is de foutcode nu verdwenen? Dan weet je dat er ergens iets misgaat met de kabels in huis. Het is even werk. Maar als je de kabels vervangt, is het probleem opgelost.

3. Alles geprobeerd, maar de foutcode blijft?

Is die hardnekkige foutcode nog niet weg? Schakelen we gewoon nog een tandje bij. Wil je ons even bellen? Dan zoeken we samen verder naar de oplossing.

hoofdaansluiting Ziggo
splitter Ziggo

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.

Antwoord niet gevonden?

Stel je vraag op de Ziggo Community.

Naar de Ziggo Community

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo