Foutcode 6222

Je Ziggo Extra Mediabox XL is draadloos verbonden met de Mediabox XL. De draadloze verbinding is helaas te zwak of raakt verstoord. Hier lees je hoe je dit oplost.

Wat betekent foutcode 6222?

Je hebt de Mediabox XL en de Extra Mediabox XL draadloos met elkaar verbonden. Hiervoor wordt een wifi-signaal gebruikt dat de Mediabox XL uitzendt. Foutcode 6222 houdt in dat dit wifi-signaal te zwak of verstoord aankomt op de plek waar je Extra Mediabox XL staat.

Zo los je foutcode 6222 op

1. Herstart de Mediabox XL

De snelste oplossing voor dit probleem is het opnieuw opstarten van de Mediabox XL. Probeer dit daarom als eerste met de aan-uitknop op de achterkant van de mediabox. Zet het apparaat minimaal tien seconden uit en zet hem daarna weer aan.

Wacht tot je weer beeld hebt op je tv bij de grotere mediabox. Loop daarna terug naar je Extra Mediabox XL en herstart deze met de aan-uitknop.

2. Verbind de mediaboxen met een kabel

Lost dit het probleem niet op of blijft de foutcode terugkomen? Dan is een draadloze verbinding tussen de mediaboxen geen stabiele optie. De verstoring wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de dikte van muren, isolatiemateriaal van de vloeren of een stoorbron die het signaal verstoort. Kies in dat geval voor een bekabelde verbinding met een coaxkabel of een netwerkkabel. Uiteraard helpen we je er graag mee.

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.

Antwoord niet gevonden?

Stel je vraag op de Ziggo Community.

Naar de Ziggo Community

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo