Foutcode 2040

Je wilt tv-kijken met de Mediabox XL, maar krijgt een foutcode in plaats van de zender die je wilt zien. Hier lees je hoe je dat oplost.

Heb je een andere mediabox of een tv met interactieve Ziggo CI+ Module en krijg je foutmelding iTV-2030? Ga dan naar het stappenplan Interactieve tv werkt niet.

Wat betekent foutcode 2040?

Je tv kan het HDMI-signaal van de Mediabox XL niet weergeven over de HDMI-kabel die je hebt aangesloten. Hierdoor zie je een foutcode in plaats van de zender die je wilt zien. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit op te lossen.

Zo los je foutcode 2040 op

We lopen de mogelijke oplossingen voor het probleem met je door. Pak je voor je begint alvast de handleiding van je tv erbij. Deze heb je waarschijnlijk nodig.

1. Zet je apparaten aan in de juiste volgorde

Als je tv en de Mediabox XL in de verkeerde volgorde opstarten kan dit de foutcode veroorzaken. Zet daarom beide apparaten even helemaal uit. Zet hierna eerst de Mediabox XL aan en daarna pas je tv.

2. Sluit alleen de mediabox rechtstreeks aan op je tv

Heb je andere apparaten zoals een spelcomputer, versterker of blu-ray speler met HDMI aangesloten op je tv? Soms kunnen andere apparaten die met de tv verbonden zijn voor storing zorgen. Dit noemen we HDCP-problemen. Haal daarom de HDMI-kabels van de andere apparaten tijdelijk uit je tv. Sluit vervolgens alleen de Mediabox XL rechtstreeks aan op de tv met een HDMI-kabel. 

3. Update de software van je tv

Net als je computer heeft je tv software nodig om te werken. Als de software van je tv verouderd is kan dit voor problemen zorgen met het HDMI-signaal van de Mediabox XL. Controleer daarom of er een software-update beschikbaar is bij de fabrikant van de tv. Hoe je dit doet staat in de handleiding van je tv of op de website van de fabrikant.

4. Vervang de HDMI-kabel

Heb je alles geprobeerd, maar blijft de foutmelding hardnekkig in beeld? Probeer dan de Mediabox XL aan te sluiten met een andere HDMI-kabel.

Lost dit het probleem ook niet op? Dan is je tv mogelijk niet geschikt voor het HDMI-signaal van de Mediabox XL. Chat dan met een van onze medewerkers om samen een oplossing te vinden. 

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.

Antwoord niet gevonden?

Stel je vraag op de Ziggo Community.

Naar de Ziggo Community

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo