Foutcode 1205

Je hebt je Ziggo Extra Mediabox XL draadloos verbonden met de Mediabox XL. Je wilt tv-kijken met de Extra Mediabox XL, maar je ziet de foutcode 1205. Hier lees je hoe je dat oplost.

Wat betekent foutcode 1205?

De kleine Extra Mediabox XL probeert draadloos een verbinding te maken met de grote Mediabox XL, maar dit mislukt. Daarom krijg je de foutcode 1205 te zien.

Zo los je foutcode 1205 op

1. Herstart je Mediabox XL

De snelste oplossing voor dit probleem kan zijn dat de Mediabox XL even opnieuw opgestart moet worden. Probeer dat daarom als eerste.

Dat doe je eenvoudig via de aan-/uitknop op de achterkant van de mediabox. Zet het apparaat voor minimaal 10 seconden uit en zet hem daarna weer aan.

Wacht tot je weer beeld hebt op je tv. Loop hierna naar je Extra Mediabox XL terug en herstart deze ook via de aan-/uitknop.

2. Controleer het wifi-signaal

Je probeert de Extra Mediabox XL draadloos te installeren. Dat gaat via een wifi-signaal dat de Mediabox XL uitzendt. Als dat signaal te zwak is in de ruimte waar de Extra Mediabox XL staat kan dat de foutcode veroorzaken. Je test het zo:

  • Noteer de 5 Ghz-netwerknaam en het wachtwoord van de Ziggo Extra Mediabox XL. Deze staat onderop het apparaat op een witte sticker. 
  • Ga met een smartphone of tablet in de buurt van de kleine Extra Mediabox XL staan.
  • Pak het overzicht met beschikbare wifi-netwerken erbij en zoek het netwerk van de mediabox.
  • Probeer verbinding te maken met dat netwerk.

Kun je dat netwerk niet vinden met je smartphone of tablet? Of kun je er hier niet mee verbinden? Dan komt het signaal niet sterk genoeg door in deze ruimte en is draadloos verbinden van de Extra Mediabox XL in jouw situatie helaas geen optie. Installeer hem in dat geval met een coaxkabel of netwerkkabel.

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.

Antwoord niet gevonden?

Stel je vraag op de Ziggo Community.

Naar de Ziggo Community

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo