Foutcode 1203

Je Ziggo Extra Mediabox XL kan geen verbinding maken met de Mediabox XL van je eerste tv. Hier lees je waardoor dat kan worden veroorzaakt en hoe je het oplost.

Wat betekent foutcode 1203?

Je hebt de kleine Extra Mediabox XL via een netwerkkabel (UTP-kabel) verbonden met de grote Mediabox XL. Als de Extra Mediabox XL geen verbinding kan maken via de netwerkkabel zie je foutcode 1203.

Zo los je foutcode 1203 op

We gaan de meest voorkomende oorzaken en oplossingen met je doornemen.

1. Controleer de netwerkkabel

Omdat de Extra Mediabox XL geen verbinding kan maken met de Mediabox XL is het belangrijk om eerst de verbinding tussen de apparaten te controleren. Dit doe je zo:

  • Als je de mediaboxen via een netwerkkabel verbindt kan dat alleen via een rechtstreekse verbinding tussen beide apparaten. Er mag dus geen router of wifi-modem tussen zitten. 
  • Controleer of de netwerkkabel werkt, door een laptop of PC aan te sluiten. Als dit apparaat ook aangeeft dat de verbinding verbroken is dan is de netwerkkabel waarschijnlijk kapot.

2. Herstart je Mediabox XL

Het kan zijn dat de Mediabox XL even opnieuw opgestart moet worden. Probeer dat daarom als eerste. Dit doe je eenvoudig via de aan-/uitknop op de achterkant van de mediabox. Zet het apparaat voor minimaal 10 seconden uit en zet hem daarna weer aan.

Wacht tot je weer beeld hebt op je eerste tv. Loop hierna naar je Extra Mediabox XL terug en herstart deze ook via de aan-/uitknop.

3. Stel de mediaboxen opnieuw in 

Heeft het herstarten van de mediaboxen geen effect en is er de afgelopen tijd niks veranderd aan je inrichting? Probeer dan de installatie opnieuw uit te voeren. Het is in dat geval belangrijk dat je de volgende volgorde aanhoudt:

  1. Reset de Mediabox XL in je woonkamer door het apparaat opnieuw in te stellen.
  2. Koppel de Extra Mediabox XL opnieuw door het apparaat opnieuw in te stellen.

Tijdelijke oplossing

Met Ziggo GO kijk je live televisie en On Demand op je computer, smartphone of tablet.

Antwoord niet gevonden?

Stel je vraag op de Ziggo Community.

Naar de Ziggo Community

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo