Tips om je computer te beveiligen

Het is belangrijk dat je je computer goed beschermt. Daar is dit artikel voor. Wij adviseren je alle tips op deze pagina door te nemen. Zo zorg je ervoor dat je computer veilig is. Je maakt het criminelen moeilijk om je computer te misbruiken. Bijvoorbeeld voor het versturen van spam. En dat is wel zo prettig voor andere internetgebruikers.

Beveilig het thuisnetwerk en alle computers

Een virus kan elke computer besmetten. En virussen 'springen' gemakkelijk over op een andere computer. Heb je dus meerdere computers en zijn ze allemaal aangesloten op internet? Volg dan onderstaande tips voor alle computers. 

Heb je draadloos internet? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je hebt een modem of router van Ziggo. Je draadloze internetverbinding is door Ziggo beveiligd met een uniek wachtwoord.
  2. Je hebt een eigen router. Het is niet zeker dat de draadloze internetverbinding beveiligd is met een wachtwoord. Controleer dit zo snel mogelijk. En neem als dat nodig is maatregelen. 

Installeer altijd de laatste beveiligingsupdates

Op elke computer of laptop zit een besturingssysteem. Bijvoorbeeld Windows of Mac OS. Deze systemen hebben eigen beveiligingsupdates. Je kan deze updates downloaden en installeren. Installeer altijd de laatste updates. Hierdoor is het voor criminelen moeilijker om op je computer in te breken. 

Gebruik een betrouwbaar veiligheidspakket

Voor het beveiligen van je computer kan je pakketten kopen. Het is belangrijk dat je een programma koopt dat automatisch wordt bijgewerkt. Alleen dan is de computer tegen de nieuwste virussen beschermd. 

  • Ziggo biedt Internetbeveiliging aan voor Windows *. Met dit veiligheidspakket bescherm je je computer tegen:
  • Virussen en spyware. Deze maken je computer trager of laten hem zelfs crashen. 
  • Internet criminaliteit: Je kan dus veilig internetbankieren en online betalen. 
  • Ongewenste e-mail (spam)
  • De allernieuwste bedreigingen. De bescherming gebeurt door automatische updates. 
Heb je een computer met Windows? Dan is het verstandig om als aanvulling op het veiligheidspakket een schoonmaak of 'cleaningsprogramma' gebruiken. Bijvoorbeeld Malwarebytes Anti-Malware tegen virussen en/of malware en daarnaast Anti-rootkit utility TDSSKiller om besmettingen met een rootkit tegen te gaan. Gebruik je het besturingssysteem Mac OS? Dan is het upgraden naar de laatste versie voldoende. 

Blijf op de hoogte van nieuwe bedreigingen

Op internet komen steeds nieuwe bedreigingen voor. Soms zijn dan extra veiligheidsmaatregelen nodig. Kijk daarom regelmatig op onze pagina over veilig internet. Daar vind je actuele informatie over de laatste bedreigingen. En je ziet hoe je je computer daar goed tegen kunt beschermen. 

*Internetbeveiliging van Ziggo beschermt je computer uitstekend. Toch is er een kans dat je computer last krijgt van virussen, spam of andere internetcriminaliteit. Ziggo is hier niet aansprakelijk voor. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor schade als je niet met het beveiligingspakket kan werken.

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo