Trojan/worm

Er zijn vele soorten virussen op het internet. De trojan horse en computerworm zijn twee van de bekendste virussen op het internet.

De trojan horse

Een trojan horse is een virus dat hackers toegang geeft tot je computer, zonder dat je het doorhebt. De trojan horse wordt verspreid in een gedownload bestand, of als bijlage van een e-mail of via een chatprogramma. Open je de bijlage, dan raakt je computer besmet. Vervolgens kan iemand e-mailberichten versturen vanaf je e-mailadres. Ook kunnen vanaf je verbinding cyberaanvallen worden uitgevoerd.

De computerworm

Een computerworm dringt je computer binnen via beveiligingslekken in je computer, en steelt op die manier persoonlijke informatie. Denk hierbij aan wachtwoorden, accountinformatie en creditcardgegevens.

Wat kun je doen?

Om je computer en jezelf te beschermen is het belangrijk dat je de volgende stappen volgt. Zo voorkom je dat een virus je systeem binnendringt en schade aanricht:

  • Houd je computer up-to-date. Voer regelmatig Windows-updates uit. Als je dit regelmatig doet is de kans op een virus klein.
  • Gebruik een firewall en virusscanner. Gebruik Internetbeveiliging van Ziggo.
  • Klik niet op pop-ups. Bij het openen van sommige websites kunnen pop-ups tevoorschijn komen. Vaak is dit reclame die in een nieuw venster opent.

Open geen e-mailberichten van onbekenden. Open ook geen bijlagen. Deze kunnen namelijk een virus bevatten.

Wat is een Torpig-trojan?

 

Ik heb een Torpig-trojan op mijn computer. Wat nu?

 

Ik heb een Zeus-trojan op mijn computer. Wat nu?

 

Ik heb een Ransom-trojan op mijn computer. Wat nu?

 

Ik heb Conficker/Downadup/Downup op mijn computer. Wat nu?

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo