Social media

Social media is een verzamelnaam voor websites waar mensen op een leuke manier informatie met elkaar delen. Bekende voorbeelden zijn Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en LinkedIn. Aan het gebruik van social media zijn helaas ook risico’s verbonden.

Social media sites zijn aantrekkelijk voor cybercriminelen vanwege het grote aantal gebruikers en de relatief zwakke beveiliging.

Zo kan het gebruik van social media leiden tot infecties met virussen en malware op je computer, laptop, of tablet. Ook kunnen je persoonsgegevens in de verkeerde handen komen. Je gegevens kunnen voor criminele doeleinden gebruikt worden.

Tips om social media op een veilige manier te gebruiken

Hieronder volgen tips die je helpen om op een veilige manier om te gaan met social media:

  • Lees de voorwaarden over privacy en controleer ook de privacygegevens van je profiel. Je profiel is vaak standaard openbaar, dus toegankelijk voor iedereen. Je kunt dit aanpassen, zodat je profiel alleen toegankelijk is voor directe vrienden en bekenden.
  • Accepteer alleen verzoeken en/of uitnodigingen van bekenden.
  • Houd rekening met je werkgever wanneer je iets op social media plaatst. Meerdere werkgevers introduceren inmiddels richtlijnen voor werknemers die gebruikmaken van social media.
  • Gebruik lange en sterke wachtwoorden en wissel om de zoveel tijd van wachtwoord. Lees hoe je een veilig wachtwoord maakt.
  • Installeer beveiligingsupdates voor je browser en besturingssysteem en gebruik antivirussoftware die goed up-to-date is. Je kunt ook gebruikmaken van Ziggo Internetbeveiliging.

Lees ook het onderzoek van de Consumentenbond naar veilig gebruik van sociale netwerken.

Veelgestelde vragen

Wat doet Ziggo met mijn persoonsgegevens?

 

Is Ziggo op social media actief?

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo