Illegale downloads

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over het downloaden van materiaal waar copyright op zit zoals films, series en muziek. Sinds 10 april 2014 is het in Nederland illegaal om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden.

Verbod op illegaal downloaden

Ziggo ontvangt dagelijks meldingen van verschillende partijen over klanten die films waar copyright op zit, downloaden of aanbieden aan andere internetgebruikers. Als je illegaal materiaal downloadt kan je van Ziggo een waarschuwing krijgen.

Heb je een waarschuwing van Ziggo?

Als je een waarschuwing ontvangt vertellen we je altijd om welk bestand het gaat. Als je het bestand meteen verwijdert is het probleem vaak opgelost.

Er zijn ook legale downloads

Downloaden is niet per definitie illegaal. Download je bijvoorbeeld muziek via betaalde diensten zoals iTunes en Spotify? Of kijk je films en series via Netflix? Dit is volledig legaal. Download je software, films of muziek via een aanbieder of dienst die niet de rechten heeft om de materialen beschikbaar te stellen? Dit is wel illegaal.

Laat het ons weten

Is iemand anders in het bezit van materiaal waarvan jij de rechtmatige eigenaar bent? We helpen je hier graag bij. Stuur ons een mail naar abuse@ziggo.nl.

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo