Wifi-kanaal wijzigen

Wifi-kanaal wijzigen

Als er veel apparaten op dezelfde frequentie draadloze signalen sturen door de lucht kan je wifi-verbinding trager worden. Het is dan verstandig om een andere frequentie te kiezen. We laten je stap voor stap zien hoe je het kanaal van je wifi-modem of extra wifi-punt.

Laat je wifi-punt zelf kiezen

Wij adviseren iedereen om het wifi-modem, Wifibooster of losse router op 'automatische kanaalselectie' te laten staan. Je apparatuur kiest dan zelf het beste wifi-kanaal uit als je hem opnieuw opstart. Dit staat standaard zo ingesteld. 

  • Start je wifi-modem, losse router of Wifibooster opnieuw op door deze ongeveer 1 minuut van de stroom te halen en daarna weer aan te sluiten. Wanneer deze opstart wordt het beste wifi-kanaal gekozen. 

Wil je zelf een vast kanaal instellen? Kies dan hieronder voor 'ik wil zelf een wifi-kanaal instellen' en we laten je zien hoe het werkt voor je wifi-modem, router of Wifibooster. 

Let op: zelf een vast wifi-kanaal instellen is geen structurele oplossing voor een trage of wegvallende wifi-verbinding. Je zult regelmatig een ander wifi-kanaal moeten instellen voor een blijvend effect.

 
 

Komt u er niet uit?

Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Klantenservice