Mesh wifi | Klantenservice | Ziggo

Mesh wifi: hoe werkt het?

Multiroom wifi of mesh wifi; het zijn andere namen voor SmartWifi van Ziggo.
Maar hoe werkt het en wat heb je ervoor nodig? 

Wat is mesh wifi?

SmartWifi is een mesh wifi-systeem, dat bestaat uit een aantal slimme wifi-punten. SmartWifi schakelt automatisch met je mee naar de beste frequentie voor het beste signaal, en kiest het snelste wifi-punt voor de beste verbinding. Het verdeelt de wifi slim onder alle wifi-apparaten, zodat ieder apparaat in huis krijgt wat het nodig heeft. Dat gaat dus allemaal vanzelf. Handig hè? Daarnaast kun je met een handige app makkelijk de status van je netwerk controleren en een veilig gastnetwerk aanmaken.

extra wifipunt

Hoe werkt het?

Rond je modem is de wifi-dekking uitstekend. Verder daarvandaan is de kans op stoorzenders steeds groter; denk aan gewapend beton, keramieken of stenen tegels, metalen kasten of een groot aquarium. Al deze stoorzenders kunnen het wifi-signaal dempen of tegenhouden. Met extra wifi-punten in huis omzeil je deze stoorzenders.

Belangrijk is dat de dekking van die verschillende wifi-punten elkaar overlapt, zodat het ene wifi-punt het wifi-signaal goed kan doorgeven aan het andere. Daarmee kun je de wifi-dekking verbeteren op plekken waar het eerder een stuk minder was. Het mesh-netwerk doet verder de rest: het vindt de snelste frequentie en het snelste wifi-punt, en het verdeelt de wifi naar gebruik. Zo werkt je wifi dus altijd het allerbest.

Wat heb je nodig voor een mesh netwerk?

Naast je modem van Ziggo heb je slimme wifi-punten nodig. Dat kan er één zijn, maar het werkt het beste wanneer je een paar losse wifi-punten samen gebruikt. Je verdeelt de wifi-punten dan door heel je huis. Waar in huis precies, dat maak jij zelf uit. Bijvoorbeeld in de woonkamer, op de eerste verdieping of vlak bij de tuindeur. Zolang het ene wifi-punt het wifi-signaal van het andere maar kan versterken zodat je wifi-dekking het grootst is.

Het eerste wifi-punt sluit je met een internetkabel aan op je modem. Je zet de wifi op je modem uit, want die wordt voortaan geregeld door dat eerste wifi-punt. De andere twee gebruik je helemaal draadloos. Wel zo makkelijk. Gebruik je liever een internetkabel om de andere wifi-punten te verbinden, dat kan natuurlijk ook. De wifi-punten installeer je met een handige app.

Welke smart Wifibooster kies je?

Mesh klinkt goed hè. Maar ja, welke moet je nu nemen? Bij ons kun je kiezen uit 2 soorten:

  • een smart Wifibooster (Mesh) set
  • een krachtige wifi 6 booster
Problemen oplossen Ziggo

Problemen oplossen

Heb je een Wifibooster nodig? Met onze checklist controleer je snel je huidige wifi-verbinding.

Naar de checklist
Apparaten Ziggo

Apparaten

Modemspecificaties of meer informatie over de Wifibooster vind je bij onze apparaten. 

Alles over wifi-apparaten
Alles over wifi Ziggo

Hulp nodig?

Wil je je wifi verbeteren en lukt het niet? Onze monteur helpt graag.

Meer over onze monteurs