Wat is wifi eigenlijk?  | Klantenservice | Ziggo

Wat is wifi?

Wifi is niet meer uit ons leven weg te denken, want iedereen zit erop. Maar wat is wifi eigenlijk? En wat kan je van wifi verwachten? Vragen waar we je graag bij helpen.

Wat is wifi nu eigenlijk?

Wifi is een draadloze verbinding waarmee je op je pc, laptop, smartphone en tablet kunt internetten zonder een internetkabel te gebruiken. Het internetsignaal komt via de kabel je huis of je bedrijf binnen en het wifi-modem zorgt er dan voor dat je kunt internetten. Het wifi-modem zendt een signaal uit. Dat wifi-signaal gebruik je om draadloos te internetten.

Wat kan je verwachten van wifi?

Het fijne van wifi is dat je overal in huis online kan. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je verbinding minder kan zijn als je verder van je modem af zit. Bijvoorbeeld op zolder. Dichtbij je modem kom je misschien wel op dezelfde snelheid als met een kabel. Ook als veel apparaten tegelijkertijd op de wifi zitten, merk je dat aan de snelheid. Dit kan door verschillende dingen komen. Die kun je met onze checklist ontdekken en verhelpen.

Je snelheid testen

Het snelste internet gaat nog altijd via een internetkabel. Maar ook met wifi kan je best hoge internetsnelheden behalen. Of jij je internet nou voor een online vergadering, game sessie of een leuke film nodig hebt, ook met wifi moet het allemaal kunnen. Supersnel. 

Wil je graag weten hoe snel je wifi-verbinding is? Doe de speedtest. 

Internetkabel

Internetkabel

Met wifi internetten is altijd langzamer dan met een internetkabel. Deze internet- of UTP-kabel sluit je aan tussen je modem en je pc of laptop. Bij je internetabonnement krijg je altijd een internetkabel van ons. Als je meer kabels nodig hebt, kun je deze zelf aanschaffen.

Met SmartWifi je netwerk uitbreiden

Je wifi-bereik flink vergroten? Dat kan met een Smart Wifibooster. Je haalt dan een extra wifipunt in huis waarmee je wifi-bereik stukken groter wordt. 

Groter is natuurlijk beter. En daar kan je tegenwoordig ook slimmer aan toevoegen. Zo werken de Smart Wifiboosters onderling samen, waardoor je overal in huis de beste wifi hebt. Ook op dat lastige plekje.

Internetkabel
Problemen oplossen Ziggo

Problemen oplossen

Hapert je wifi-verbinding? Met onze checklist vind je snel een oplossing.

Naar de checklist
Apparaten Ziggo

Apparaten

Modemspecificaties of meer informatie over de Wifibooster vind je bij onze apparaten. 

Alles over wifi-apparaten
Alles over wifi Ziggo

Hulp nodig?

Wil je je wifi verbeteren en lukt het niet? Onze monteur helpt graag.

Meer over onze monteurs

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo