Hulp bij Wifibooster

Lekker aan het internetten op zolder of in de slaapkamer via je Wifibooster, en heb je opeens een slechte of geen verbinding? Geen nood! Hier controleren we samen de wifi-verbinding bij je Wifibooster.

Veelgestelde vragen over Wifiboosters

Werkt de wifi van je Ziggo modem wel goed? En zo ja, hoe zit het met de bekabeling van het Ziggo modem naar je Wifibooster? Via ons beknopte stappenplan controleer je snel of je Wifibooster goed is aangesloten en of je het juiste netwerk gebruikt.

Stappenplan: controleer je Wifibooster

Aan de lampjes op je Wifibooster zie je of het apparaat goed functioneert. Je ziet niet alleen waar het probleem ligt, maar kunt ook vaak de oplossing achterhalen. In veel gevallen helpt het om het Wifibooster uit te zetten, 10 seconden te wachten en hem weer aan te zetten.

Heb je nog steeds geen draadloos internet bij je Wifibooster? Lees dan onze uitleg van de lampjes en de daarbij behorende oplossingen.

Dikke muren, andere apparaten en het wifi-signaal van de buren, kunnen de snelheid van je wifi-verbinding beïnvloeden. Heb je geen of slecht werkend draadloos internet bij je Wifibooster? We helpen je graag de beste plek voor je wifibooster te vinden.

En nog een paar tips:

  • Zet je Wifibooster op een plek in huis waar je een minder goede wifi-verbinding hebt. Bijvoorbeeld op de eerste verdieping.
  • Plaats je Wifibooster niet achter een groot voorwerp, bijvoorbeeld een tv of kast. En ook niet in de buurt van een metalen object, zoals een radiator.
  • Zorg dat de afstand tussen je Wifibooster en andere elektronische apparaten minimaal 30 cm is.
  • Plaats je Wifibooster zo hoog mogelijk, het liefst in het midden van de ruimte.
  • Sluit niet teveel apparaten op je Wifibooster aan. De Wifibooster kan max. 2300 watt aan.
Hulp bij Extra wifi-punt | Klantenservice | Ziggo

Controleer of er apparaten in de buurt zijn die het signaal kunnen verstoren. Een draadloos telefoontoestel, videobewakingssysteem of babyfoon kunnen bijvoorbeeld stoorbronnen zijn.

Hulp bij Extra wifi-punt | Klantenservice | Ziggo
Hulp bij Extra wifi-punt | Klantenservice | Ziggo

Kijk eens hoeveel andere draadloze netwerken er bij je in de buurt zijn. In een appartementencomplex vind je bijvoorbeeld al veel wifi-signalen. Zit iedereen op hetzelfde wifi-kanaal of dezelfde frequentieband, dan verzwakt dit je eigen wifi-signaal.

Dit doe je bij wifi-drukte

Meer weten over wifi

Je wifi precies instellen zoals jij dat wilt? Ook daar helpen we mee. We hebben handige stappenplannen voor het aansluiten van je modem, het aanpassen van je wifi-instellingen en het instellen van Wifispots.

De naam van je Wifibooster

Met een Wifibooster heb je twee netwerken: het netwerk van je wifi-modem en het netwerk van je Wifibooster. We adviseren je om de netwerken dezelfde naam te geven. Op die manier ben je altijd verbonden met het beste netwerk!

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo