Energieverbruik en stand-by

Een Horizon Mediabox gaat automatisch in stand-by als je hem even niet gebruikt. Dit is milieuvriendelijk en bespaart je ook nog energie. Je kunt deze energiebesparende instelling zelf aanpassen en in- of uitschakelen. Lees verder op deze pagina hoe dit werkt. 

De Horizon Mediabox kent drie verschillende instellingen voor energieverbruik in stand-by. We nemen ze alle drie met je door zodat je een keuze kunt maken die bij je past.

Hoog

Als je kiest voor Hoog zal je Horizon Mediabox in stand-by iets meer stroom verbuiken, maar start hij binnen een paar seconden op. Gebruik je ook internet en/of vast bellen via de Horizon Mediabox of gebruik je nog een Horizon Extra Mediabox? Kies dan altijd voor deze instelling. Anders ben je offline zodra het apparaat in stand-by staat. Je kunt dan geen 112 bellen en je Horizon Extra Mediabox werkt niet meer.

Midden

Als je kiest voor Midden dan zal de Horizon Mediabox iets minder stroom verbruiken dan bij Hoog. Het duurt wel ongeveer een minuut voordat de Horizon Mediabox uit stand-by komt zodra je op de aan-knop drukt. Gebruik je ook een Horizon Extra Mediabox? Dan raden we deze instelling af. Je kunt deze dan niet gebruiken als de Horizon Mediabox in stand-by staat.

Eco

Wil je dat je Horizon Mediabox zo min mogelijk stroom verbruikt in stand-by? Kies dan voor Eco. Let wel op, aan de Eco-stand zitten een aantal nadelen:

  • Als je de Horizon Mediabox als modem gebruikt kun je niet internetten en bellen.
  • De Horizon Extra Mediabox werkt niet wanneer de Horizon Mediabox op stand-by staat.
  • Ingeplande opnames worden niet altijd goed opgeslagen, omdat de Horizon Mediabox niet alle updates van de Elektronische Programmagids (EPG) ontvangt.
Zo pas je het energieverbruik in stand-by aan

Het moment van stand-by aanpassen

De Horizon Mediabox gaat automatisch in stand-by als je het apparaat 3,5 uur niet gebruikt. Je kunt dit moment zelf aanpassen.

Zo pas je het moment van in stand-by gaan aan

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom gebruikt de Horizon Mediabox?

Hoeveel stroom de Horizon Mediabox per uur verbruikt is afhankelijk van je energie-instellingen, of de mediabox aan of in stand-by staat en of de mediabox in stand-by aan het opnemen is. Opnemen in stand-by gebeurt altijd in Hoog. Staat je Horizon Mediabox ingesteld op Midden? Dan schakelt de mediabox automatisch naar Hoog zodra er een programma opgenomen moet worden.

Aan Maximaal 59 Watt
Stand-by Hoog (actief)  56 Watt
Stand-by Hoog (passief) 38,3 Watt
Stand-by Midden 27,5 Watt
Stand-by Eco <0,5 Watt  

Zijn de energie-instellingen van de Horizon Extra Mediabox gelijk aan die van de Horizon Mediabox?

Ja, met als enige uitzondering dat je bij een Horizon Extra Mediabox alleen kunt kiezen tussen Hoog en Eco.

Mijn Horizon Mediabox is traag, hoe kan dat?

Als je Horizon Mediabox ingesteld staat op Eco, dan kan het zijn dat het even duurt voor het apparaat op snelheid is. Wil je hier liever niet op wachten? Verander dan het energieverbruik in stand-by naar Hoog.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo