Welkom Online

Zet een eerste stap online!

Steeds meer zaken kunnen we online regelen. Bijvoorbeeld een route opzoeken of boodschappen doen. Ook voor sociaal contact zijn er veel mogelijkheden, zoals Facebook of WhatsApp. Soms kan voor ouderen de drempel hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt. Met het gratis lesprogramma Welkom Online zetten zij zelfstandig, of met hulp van een vrijwilliger, de eerste stappen online!

Lesprogramma Welkom Online

Je gaat naar de website van het Nationaal Ouderenfonds

Let op! Voor vragen over producten of diensten van Ziggo, of in geval van storingen, ga je naar onze Klantenservice.

online hulp via de telefoon

Wat is Welkom Online?

Welkom Online is een online lesprogramma dat een oudere zelfstandig of samen met een vrijwilliger kan volgen via Welkomonline.nl. In het lesprogramma gaat het bijvoorbeeld over videobellen, een uitje plannen en handige apps. Er zijn vijf thema’s: het dagelijkse leven, actieve leven, sociale leven, gezonde leven en mobiele leven. Er zijn veel voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten. Het lesprogramma duurt maximaal 16 weken, met een les van 1 uur per week. Je kunt het ook in kortere tijd doorlopen.

Meedoen of vrijwilliger worden?

Welkom Online is gratis te volgen. Je hebt wel een tablet of een computer nodig en een internetverbinding. Ouderen die zelfstandig aan de slag willen, kunnen direct naar welkomonline.nl. Graag begeleiding van een vrijwilliger? Bezoek de website van het Ouderenfonds. Daar kun je je ook als vrijwilliger opgeven om een oudere te begeleiden.

Wie na afloop van het lesprogramma nog vragen heeft, kan terecht bij de Helpdesk Welkom Online (088 344 2000, op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur).

oudere man kan videobellen met kleinkind

Samenwerking

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.