We houden contact
Zo spreek je nu je vrienden en familie
Nu we veel meer tijd thuis doorbrengen, is het extra fijn om makkelijk contact te houden met je familie en vrienden. Kun je die verjaardag nog vieren of die afspraak in de kroeg op een andere manier door laten gaan? Ja, er zijn allemaal apps en online diensten die je hierbij kunnen helpen.
Veel mensen gebruiken deze app al dagelijks: WhatsApp. Je kunt er niet alleen berichtjes mee naar anderen sturen, maar ook met elkaar bellen, zelfs met video. Dat kan allebei met een of meerdere ontvangers. En wist je dat je ook berichtjes kunt inspreken in WhatsApp? Kun je gewoon een gesproken boodschap achterlaten. De app is ook nog eens heel simpel te bedienen, dus ideaal.
Instagram is zoveel meer dan alleen een platform om foto’s of video’s van elkaar te bekijken en naar elkaar te sturen en te bespreken. Chats kun je één op één houden of in een groep, en met en zonder videobeeld. Dat doe je via privéberichten. En met een nieuwe functie kijk je tijdens een videogesprek samen naar berichten op het platform.
Met livestreams kun je interactief kijken naar muziek die iemand draait of naar bijvoorbeeld een stand-up comedian die op verzoeken via de chat grappen maakt over bepaalde onderwerpen.
Houseparty
Erg populair geworden deze laatste weken. Houseparty onderscheidt zich dankzij de mogelijkheid om tijdens een groeps-videocall met alle aanwezigen spelletjes te spelen. Dat kan met maximaal 8 personen. Je speelt onder andere:
- Trivia is een quiz waarbij je zelf het onderwerp van de vragen kunt kiezen.
- In Quick Draw tekent een deelnemer iets en de anderen moeten raden wat het is.
- Chips ’n Guac is ook populair: de deelnemers kiezen grappige antwoorden bij een statement of vraag waar het spel mee komt. Ze kiezen hun antwoord uit een eigen set kaarten. Een van hen is de scheidsrechter en kiest de grappigste kaart. Gegarandeerd lachen!
Netflix Party
Is ook je avondje naar de bioscoop nu in het water gevallen? Netflix heeft daarvoor iets bedacht. Daarmee kun je alsnog, op afstand, samen met je vrienden een film kijken: Netflix Party.
Via je browser link je met je vrienden en zet je een filmpje aan en pak je er een zak popcorn bij. Tijdens het kijken van de film kun je met elkaar chatten. Dat is stiekem nog leuker dan in de bios.
Beer With Me
Op zoek naar een manier om gezellig te borrelen, maar dan op afstand van elkaar? Op Beer With Me deel je met je vrienden wat je aan het drinken bent en waar, eventueel met foto’s. Cola of Chocomel mag natuurlijk ook.
Bij gebrek aan persoonlijk contact is deze mogelijkheid om naar elkaar te proosten een heel goede tweede keus.
Miess Agenda
Tijdens deze tijden waarin we sociale afstand van anderen willen houden, kan de zorg voor mensen die dat nodig hebben moeilijker worden. Met de Miess Agenda organiseer je met een groepje mensen zorg en aandacht rondom personen, bijvoorbeeld je vader of je moeder.
Wie kan wanneer boodschappen brengen? Belt je broer of zus zondag even? Je stemt het allemaal vanuit één agenda af met jouw groep. Ook kun je contact met elkaar houden over hoe de afspraak die dag was en of er nieuwe afspraken gemaakt zijn.
Google Duo
Met Google Duo voer je met maximaal acht mensen een videogesprek. Wat maakt de app toch bijzonder? Omdat de beeldkwaliteit erg goed is, ook in het donker.
Daarnaast kun je, als degene die je belt niet opneemt, een videoboodschap voor hem of haar achterlaten. Een heel handige extra mogelijkheid.
Wordfeud
De app die scrabbelen op afstand mogelijk maakt. Je speelt Wordfeud met je vrienden of tegen volstrekt onbekenden. Extra leuk is de mogelijkheid tijdens je spel te chatten met degene met wie je de strijd op dat moment aangaat. Om dan te verzuchten wat voor mooi woord je wel niet had kunnen leggen als die ander dat niet eerst had gedaan.
De Slimste Mens
Van het populaire tv-programma De Slimste Mens is er al een tijdje ook een app-versie. Een goede oefening om je brein een beetje actief te houden. Je kunt ook hier zowel tegen bekenden als tegen willekeurige tegenstanders spelen. Een leuke interactieve quiz, waar je de mopperweetjes van Maarten van Rossem maar even bij moet denken.
Ruzzle
Ruzzle heeft wel wat weg van wat oudere mensen nog kennen als Boggle. Je moet in ieder geval in korte tijd zoveel mogelijk woorden maken met dezelfde set van 16 letters. Net als bij de andere spelletjes-apps kun je met bekenden of met vreemden spelen, en kun je tussen de rondes door ook nog met elkaar chatten.