Gezonde geest in een gezond lichaam

Kom in beweging met 6 gezonde apps

Voor, tijdens of na een drukke dag binnen zijn sporten en mindfulness-oefeningen een goede manier om je hoofd even leeg te maken en de stress van de dag kwijt te raken. En daar zijn natuurlijk apps voor.

App je al gezweet vandaag?

Nike Training Club

De NTC-app is eigenlijk een alles-in-een handboek om fit en blij door het leven te gaan. Je kunt zóveel verschillende soorten trainingen kiezen. Zoek zelf een training die past bij je dagelijkse behoefte: bijvoorbeeld lang of kort, intensief of rustiger. Er zijn ook trainingen die leuk zijn voor het hele gezin of die een boost aan je stemming geven. Je hebt zelfs ‘appartment-friendly’-trainingen, die rekening houden met je onderburen. Eigenlijk kan de app teveel om op te noemen, dus probeer hem gewoon eens uit.

Nike Training Club
Nike Run Club en Headspace

Nike Run Club + Headspace

Met de app Nike Run Club kun je een hardloopsessie bijhouden: je krijgt tijdens het lopen updates over hoe ver je bent en hoe hard je gaat. Daarnaast kun je trainen voor een bepaalde afstand. Interessante nieuwe opties zijn de begeleide mindfulness runs die Nike Run Club nu in combinatie met de mindfulness-app Headspace aanbiedt. Bij alle 15 verschillende opties gaat je training over meer dan fysieke vooruitgang; de begeleiding helpt je ook met mentale verbetering.

Strava

Op Strava kunnen jij en je vrienden elkaars activiteiten op veilige afstand volgen. Je moedigt anderen aan door op een fietstocht te reageren, of je wordt zelf gemotiveerd om nog nét een rondje extra te rennen en zo je vrienden te verbazen. Daarnaast zie je ook wat voor tijden andere Strava-gebruikers hebben gehaald op de stukken die jij ook loopt. Strava logt zowel hardlopen en wielrennen als wandelen, zwemmen, kanoën en klimmen.

En begin je je te vervelen tijdens het sporten? Google dan eens op ‘Stravart’ en vind tegelijk een nieuwe sportieve én artistieke uitdaging.

Strava
7 quick at home workouts

7 Quick at Home Workouts

Heb je niet zo veel tijd maar wil je toch dagelijks jezelf uitdagen? Dan is 7 Quick at Home Workouts misschien wel de app voor jou. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier om allemaal verschillende trainingen die ongeveer 7 minuten duren. De app vraagt dagelijks of je 7 minuten hebt. Wanneer je de training start krijg je instructies voor ook thuis makkelijk uitvoerbare oefeningen. Ook met een korte training word je al fitter, verbetert je focus en vermindert je stress.

Er zijn heel veel verschillende ‘7 minuten workouts’-apps. Deze hebben wij gedaan. Probeer de overige apps zelf eens uit.

App je behoefte aan wat geestelijke rust?

Headspace

Headspace is een populaire meditatie-app waarbij je de stress die je ervaart leert een plaats leert te geven. Met allerlei begeleide meditaties kun je even ‘offline gaan’. De app beschikt over ‘Mindful Moments’ om gefocust te blijven, een ‘SOS’-sessie die je helpt als je in paniek, angstig of gestresst bent. Met de ‘Sleep Sounds’ val je makkelijker in slaap en je kunt ook vrienden uitnodigen om samen te mediteren. Headspace heeft ook een kant waarbij de app focust op ‘kindness’, kalmte en focus. Wist je dat met de ‘Mini Meditations’-modus twee tot drie minuten effectief kunt mediteren?

Headspace

Simple Habit

Deze app is gemaakt door allemaal verschillende experts: van 's werelds beste mindfullness-leraren bij Google tot voormalige monniken. De Simple Habit-app is vooral geliefd bij mensen met een volle agenda. Ook met maar vijf minuten per dag mediteren kun je je leven al verbeteren, zo blijkt. De app geeft, als je dat instelt, berichtjes om je eraan te herinneren dat mediteren wel in je planning past. De instructies zijn duidelijk en simpel.

Simple Habit