Uitleg over je factuur

Je Ziggo factuur is vast niet het spannendste moment van de maand. Toch zijn er soms situaties waarbij je wat extra uitleg wilt. Je eerste factuur kan bijvoorbeeld wat ingewikkelder zijn dan verwacht. Ook na een wijziging in je abonnement is je factuur wat uitgebreider dan normaal. We leggen je de meest voorkomende situaties uit.

Is het bedrag op je factuur anders dan je gewend bent?
Dat klopt, want per 1 juli gaan onze nieuwe tarieven in. Die zie je al terug op de factuur van juni. Dat komt omdat je de abonnementskosten vooruitbetaalt.  

Je factuur bekijk je in Mijn Ziggo

Log in in Mijn Ziggo om je facturen en specificaties van de laatste twaalf maanden te zien. Heb je nog niet eerder ingelogd? In drie eenvoudige stappen maak je een Mijn Ziggo account aan.

Mijn Ziggo is je persoonlijke online omgeving waar je niet alleen je facturen vindt. Je beheert er bijvoorbeeld ook je gegevens en abonnementen. Wil je weten wat je nog meer regelt in Mijn Ziggo?

Informatie over je Mobiel factuur

Zoek je uitleg of informatie over je Mobiel factuur? Op de pagina Informatie over je Mobiel factuur lees je er meer over.

Specificatie gesprekskosten

Je gebelde telefoonnummers, de duur van gesprekken en gemaakte belkosten van Vast Bellen bekijk je in Mijn Ziggo.

Is je factuur hoger dan verwacht?

Dat kan verschillende redenen hebben:

 • Het is je eerste factuur
  Je betaalt je abonnementsgeld een maand vooruit. Begint je nieuwe abonnement bijvoorbeeld in januari? Dan staat op je eerste factuur een deel van de maand januari en de hele maand februari.
  Op je eerste factuur staat dus meer dan één maand abonnementskosten.
 • Je hebt je abonnement gewijzigd
  Heb je bijvoorbeeld pas een Extra zenderpakket of Volop Bellen besteld? Dan kan deels je oude abonnement en deels je nieuwe abonnement zijn berekend. Voor het nieuw toegevoegde abonnement wordt dan de rest van de lopende maand én het abonnement van de nieuwe maand geïnd. Ben je overgestapt op een lager abonnement of heb je een deel van je abonnement opgezegd? Dan kan je factuur net gemaakt zijn en betaal je nog eenmaal voor je oude abonnement. Op de factuur van de volgende maand halen we het te veel betaalde geld van je abonnementskosten af. 
 • Je verbruikskosten
  Je verbruikskosten betaal je altijd een maand achteraf. Gebruik je bijvoorbeeld Bellen of On Demand? Belkosten en bestelde On Demand films en series zie je altijd een maand later op je factuur.
 • Er zijn eenmalige kosten
  Voorbeelden van eenmalige kosten zijn activatiekosten, verzendkosten en apparatuur zoals een digitale ontvanger, smartcard of CI+ module.

Bekijk onze voorbeeldfacturen

Is je factuur lager dan verwacht?

Dit kan verschillende redenen hebben:

 • Je hebt een onderdeel van je abonnement opgezegd
  Je betaalt je abonnementskosten altijd 1 maand vooruit. Soms heb je dan al betaald voor een abonnement dat intussen is beëindigd. Vanzelfsprekend verrekenen we dat voor je. Je hoeft hiervoor niets te doen. Op de factuur van de volgende maand halen we het teveel betaalde geld van je abonnementskosten af. Dan kan je factuurbedrag lager zijn dan je verwacht.
 • Je doet mee aan een actie en krijgt korting op je abonnement
 • Je hebt een vergoeding van Ziggo ontvangen
  Zie je op je factuur een bedrag voorafgegaan door een minteken? Dat is een korting of een vergoeding. 

Bekijk onze voorbeeldfacturen

Je factuur na een opzegging

Na een opzegging van het basisabonnement TV Standaard krijg je een laatste rekening. Dit is de eindfactuur. Hierop kan een verrekening staan van teveel betaalde abonnementskosten. Heb je Bellen van Ziggo? Dan staan op je laatste factuur de gesprekskosten van de periode voor de opzegdatum. Omdat je gesprekskosten altijd achteraf in rekening worden gebracht, zie je deze kosten niet direct bij opzegging.

Bekijk onze voorbeeldfacturen

Overzicht van Facturen & Betalen

Wil je een factuur betalen of bijvoorbeeld de manier waarop je betaalt wijzigen? Heb je een betaalachterstand of een vraag over het incassotraject van Ziggo? Op onze overzichtspagina vind je alle informatie over Facturen & Betalen.

Naar de overzichtspagina Facturen & Betalen

Klopt je factuur niet?

Na een wijziging kan de factuur hoger of lager zijn dan verwacht. Zie je toch iets wat niet klopt? We helderen het graag voor je op. En als er iets fout is dan maken we dat natuurlijk zo snel mogelijk in orde!

Neem contact op met Ziggo

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan facturen van ouder dan 12 maanden?

De facturen en specificaties van de laatste 12 maanden staan in Mijn Ziggo. Heb je een oudere factuur nodig? Dan kunnen we deze nasturen. Hier worden wel kosten voor gerekend. Neem contact op met de Klantenservice. 

De uitgebreide gespreksspecificaties ouder dan een jaar vernietigen we en kunnen we dus niet nasturen. 

Ik wil via automatische incasso betalen. Hoe regel ik dat?

Wil je ook betalen via automatische incasso? We regelen het graag voor je. Neem contact met ons op of geef een schriftelijke machtiging.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Klantenservice