Incassotraject

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je een rekening te laat betaalt. Daar maken we geen probleem van. Betaal je regelmatig je rekeningen niet of niet op tijd? Dan starten we het incassotraject op. Natuurlijk doen we dat liever niet. Hier lees je over het incassotraject en hoe je kunt betalen.

Is je betaling niet binnen de afgesproken termijn bij ons binnen? Dan starten we het incassotraject. Tijdens dit traject krijg je een paar betaalherinneringen van ons. Omdat je nog niet hebt betaald en het incassoproces veel tijd en geld kost, komen hier extra kosten bij kijken. Dat zijn de wettelijk bepaalde incassokosten.

Herinneringsbrief & incassokosten

We starten ons incassotraject altijd met het versturen van een gratis herinnering. Deze herinnering heeft een betaaltermijn van 14 dagen. Maak je het openstaande bedrag binnen 14 dagen niet over? Dan brengen we incassokosten in rekening.

Afsluiting digitale diensten

Betaal je het openstaande bedrag met incassokosten niet op tijd? Dan sluiten we je digitale diensten af. Je kunt dan niet meer internetten en bellen met je vaste telefoon.

Afsluiting analoge diensten & overdracht incassobureau

Is er na afsluiting van je digitale diensten nog steeds sprake van een openstaand saldo, dan sluiten we ook je analoge tv-signaal af en beëindigen we je abonnement(en). Hiervoor brengen we afsluitkosten in rekening.

Na beëindiging van je abonnementen worden de openstaande facturen overgedragen aan het incassobureau.

Veelgestelde vragen

Mijn rekening is hoger dan verwacht. Kan ik in termijnen betalen?

Het kan natuurlijk zijn dat betalen je even niet goed uitkomt. Neem dan contact met ons op. Mogelijk kom je in aanmerking voor een betaalregeling. Bel gratis 1200 (vanaf je vaste telefoonaansluiting van Ziggo) of 0900 - 1884 (normaal tarief). Of neem contact op met de zakelijke Klantenservice. De betaling of toezegging zal dezelfde werkdag zijn verwerkt. 

Ik heb betaald. Wanneer worden mijn diensten weer aangesloten?

Zijn je diensten afgesloten, maar kun je nog wel analoog tv-kijken? De afgesloten diensten sluiten we opnieuwe aan, binnen 24 uur nadat we de betaling hebben verwerkt.

Heb je helemaal geen tv-signaal meer? Dan duurt het 4 tot 6 werkdagen na de verwerking van de betaling, totdat we je opnieuw aansluiten.

Maak je gebruik van een betaalregeling? Binnen 4 tot 6 werkdagen na betaling van de eerste termijn van je betaalregeling, sluiten we je opnieuw aan.

Ik ben het niet eens met de rekening van de deurwaarder. Wat nu?

Neem voor vragen over de incassokosten alsjeblieft contact op met het incassobureau.

Waar kan ik mijn openstaande saldo bekijken?

Je openstaande saldo en je facturen van de laatste van de laatste 12 maanden bekijk je in Mijn Ziggo.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Klantenservice