Gratis taart voor klanten

Deze taart van meesterbakker Menno de Koning krijg je van de zaak. Gewoon, omdat we blij zijn dat je klant bent.

 
 

 

Bekijk hier de 'baking-of'

Meer Ziggo dan je op kan

De taart staat voor al het moois wat Ziggo te bieden heeft. En dat is veel, heel veel. Want we leveren graag meer dan je op kan.

1. Razendsnel internet

Betrouwbaar met gratis beveiliging, downloadsnelheid tot 300 Mbit/s en door Tweakers.net zevende jaar op rij verkozen tot beste internetprovider.

3. Altijd wat te beleven

Kijk de mooiste duels van Ziggo Sport op kanaal 14 en de beste Ziggo Dome concerten op kanaal 13. En kijk naar de mooiste films, series en tv-zenders, waaronder de exclusieve films en series van HBO met Movies & Series XL.

5. Innovatie voor klanten

We blijven nieuwe diensten ontwikkelen. Zo was Ziggo de eerste met digitale en HD-tv en hebben we al meer dan 80 handige apps voor de Ziggo Mediabox XL.

2. Tv-kijken van nu

Kijken wat, wanneer en waar je wilt. Dat is het tv-kijken van nu. En met Ziggo Go maak je van elk scherm een televisie waarmee je je favoriete programma gratis kunt bekijken.

4. Netwerk klaar voor de toekomst

Onze betrouwbare basis is ons supersnelle netwerk, uit 98% glasvezel. Met een internetsnelheid tot 300 Mbit/s en bewezen groeicapaciteit tot maar liefst 10 Gbit/s. Zo zit je nu én in de toekomst goed bij Ziggo.

Waar en wanneer kan ik mijn taart ophalen?

Waar Wanneer
Donderdag 28 september, 9.30 – 18.00
Montfoort, Parkeerterrein Tuincentrum Overvecht Vrijdag 29 september, 9.30 – 18.00
Montfoort, Parkeerterrein Tuincentrum Overvecht Zaterdag 30 september, 9.30 - 17.00
Montfoort, Hofplein Zaterdag 30 september, 9.30 - 17.00
Donderdag 5 oktober, 10.00 – 20.00
Oosthuizen, Raadhuisstraat, nabij gemeentehuis Vrijdag 6 oktober, 10.00 – 20.00
Oosthuizen, Raadhuisstraat, nabij gemeentehuis
Zaterdag 7 oktober, 10.00 – 17.00 

Veelgestelde vragen

Wie kan er allemaal een taart afhalen?

Heb je van Ziggo een taartdoos ontvangen? Dan kan je hiermee bij ons op de aangegeven locaties langskomen om jouw taart af te halen.

Waar en wanneer kan ik mijn taart afhalen?

Op deze website staan de locaties waar je terecht kan om jouw taart op te halen. In de meeste gevallen kan je op meerdere plaatsen terecht. Je kan zelf kiezen op welk van deze dagen je langs wilt komen. 

Gaat Ziggo ook glasvezel aanleggen?

Ons eigen netwerk tot je huis bestaat al voor 98% uit glasvezel. Het laatste stukje (gemiddeld 275 meter van de wijkcentrale tot aan je huisaansluiting) is coaxkabel. Ons netwerk is wat betreft capaciteit en snelheid optimaal. En we kunnen flink uitbreiden wanneer dat nodig mocht zijn. We kunnen in de toekomst zelfs nog tot 60 maal sneller halen dan de 300 Mbit/s. Ons snelste pakket biedt dat nu al.
 

Het laatste stukje coax vervangen door glasvezel is daarom niet nodig.

Gaat Ziggo ook diensten aanbieden over glasvezelnetwerken van anderen?

Dat is onwaarschijnlijk. We hebben een modern eigen netwerk voor de levering van onze diensten. Hiermee kunnen we alles bieden wat je wenst. Nu en in de toekomst. Sterker nog: ons netwerk voldoet nu al aan de eisen die de Europese Unie pas in het jaar 2020 stelt.

Staakt Ziggo de dienstverlening in gemeenten waar glasvezel is of wordt aangelegd?

Zeker niet. Wij blijven de diensten aanbieden via ons eigen hoogwaardige en toekomstvaste netwerk. Je kunt dus gewoon klant bij ons blijven. Je zit bij ons meer dan prima.

Zorgt glasvezel (FttH) voor meer bandbreedte?

Glasvezel (FttH) en het Ziggo netwerk (HFC) zijn in de praktijk met elkaar vergelijkbaar. Wij leveren nu al overal tot 300 Mbit/s en veel glasvezelaanbieders bieden tot 100 Mbit/s. Lokaal leveren enkele glasvezelaanbieders snelheden tot 1 Gbit/s, maar wel tegen veel hogere kosten. Die snelheden zijn voor de meeste mensen overbodig. Door beperkingen in de installatie en apparatuur thuis kun je nauwelijks van Gigabit-snelheden profiteren. En de diensten die je wel gebruikt, bijvoorbeeld streaming muziek of video en YouTube, vragen maar enkele Megabits per seconde.
 

Ook voor het downloaden van grote bestanden hoef je die Gigabitsnelheid niet te kiezen: de bronnen die je hiervoor gebruikt bieden je vanaf hun kant bij lange na die snelheden niet. En wat nog veel belangrijker is: via ons netwerk zijn veel hogere snelheden mogelijk. Tijdens testen hebben we al snelheden bereikt van meer dan 4,7 Gbit/s (4700 Mbit/s). TNO toonde in een recent onderzoek zelfs aan dat het HFC-netwerk kan groeien tot 10 Gbit/s. Kortom, het netwerk van Ziggo kent meer dan voldoende groeimogelijkheden en is dus helemaal klaar voor de toekomst.

Waarom is een glasvezelnetwerk symmetrisch en het netwerk van Ziggo asymmetrisch?

Een symmetrisch netwerk wil zeggen dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn. Bij een asymmetrisch netwerk is dat niet zo. Wij kiezen voor meer download- dan uploadsnelheid. Onderzoek laat namelijk zien dat consumenten veel vaker en meer downloaden. Een simpel voorbeeld: je zoekt iets in Google en toetst één woord in (upload). Daarna ontvang je (download) een 'groter' antwoord terug; soms wel duizenden woorden, plaatjes en links. Een hoge downloadsnelheid is in de praktijk dus veel belangrijker dan een hoge uploadsnelheid. De uploadsnelheid die wij leveren is ruim voldoende voor een snelle distributie van bestanden of voor intensief gamen.

Wat kan ik met 300 Mbit/s? Wat is de meerwaarde van een hoge internetsnelheid?

De hoogste snelheid is maar voor een kleine groep consumenten belangrijk (ongeveer 2-3% van de gebruikers). Voor intensief gebruik van internet, e-mailen, downloaden van films of muziek, streaming video en gaming is een snelheid van rond de 50-60 Mbit/s voor de meeste mensen ruim voldoende. Dit onderstreept een recent onderzoek van de Consumentenbond, waarin staat dat 50 Mbit/s voldoende is bij intensief internetgebruik.

Internetsnelheden van 300 Mbit/s en hoger zijn wél belangrijk voor professionals en zakelijke grootverbruikers. Ook voor hen geldt dat hun eigen computers, routers en interne netwerk de hogere snelheid ook daadwerkelijk aankunnen.

Wordt internetten via het netwerk van Ziggo trager wanneer 'de buurman' veel downloadt?

Nee. Vanaf de wijkkast tot het huis verdelen we de capaciteit zorgvuldig. Iedereen krijgt dus de snelheid die hoort bij zijn abonnement. Of je die snelheid uiteindelijk ook op je computer behaalt, hangt sterk af van je eigen apparatuur en huisnetwerk. Het gebruik van wifi heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op de daadwerkelijke internetsnelheid binnenshuis. Voor een optimale internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een (UTP-)kabel op je netwerk aan te sluiten.