Groningen is klaar voor de toekomst

Woon je in Groningen? Dan merk je dat we ons netwerk voorbereiden op de toekomst. Zodat je in de toekomst ook hier geniet van supersnel internet tot 1Gbit/s. Zodra het zover is, hoor je natuurlijk van ons.

We doen er alles aan om thuiswerken te steunen

De komende weken gaan heel erg veel mensen thuiswerken. Goede internet- en telefoonverbindingen zijn daarom belangrijker dan ooit en onze netwerken spelen daarin een sleutelrol. De beschikbare netwerkcapaciteit is daarvoor voldoende. We doen er alles aan om de thuiswerkers ongestoord hun werk te laten doen. Zo stellen we het netwerkonderhoud uit dat overdag ingepland stond.

Op weg naar 1 Gbit/s

We bouwen hard aan ons netwerk, waarop gemiddeld 97% van het signaal via glasvezel loopt. We zijn daar eind 2019 mee begonnen in Utrecht en vernieuwen nu, regio voor regio, cruciale onderdelen van het netwerk.

Voor de liefhebbers: dat heeft effect op het frequentiebereik. Dat gaat van 0 - 862 MHz naar 0 - 1200 MHz. Dat betekent dat er veel meer capaciteit komt voor de doorvoer van data. Ook zorgt dit in de toekomst voor hogere uploadsnelheden, zodat je nóg sneller bestanden kunt uploaden en verzenden. Dit is vooral handig bij gamen en het versturen van zware bestanden. 

Groningen schakelt mee

Wist je dat een analoge zender veel meer ruimte op het netwerk nodig heeft dan een digitale zender? Eén analoge zender neemt zelfs net zo veel ruimte in beslag als vijf tot acht digitale zenders. Daarom schakelen we in heel Nederland over op digitale tv, en creëren zo meer ruimte voor internet.

Gigabit in Groningen

Je geniet nu al van snelheden tot 500 Mbit/s op ons netwerk. In Utrecht, Hilversum en Den Haag bieden we nu al Gigabit snelheden. Zodra Gigabit beschikbaar is in Groningen, informeren we je persoonlijk.

Groningen - Het netwerk van de toekomst | Ziggo

Ziggo maakt het verschil

Ziggo GO

Ziggo GO

Op vakantie in de EU? Kijk live of later al je favoriete programma's, films of series met Ziggo GO

Ziggo Sport

Ziggo Sport

Gratis op kanaal 14. Met de mooiste duels uit de Premier League, La Liga, Serie A en Eredivisie. En bloedstollende Formule 1-races.

Tweakers

Al 10 jaar op rij de beste

Tweakers heeft Ziggo ook in 2020 weer uitgeroepen tot Beste Internetprovider van het jaar. Daar zijn we trots op!

Bij Ziggo krijg je meer

Ziggo GO

Movies & Series

Spannende krimi’s, tranentrekkende dramaseries of betoverende films voor kinderen: met Ziggo Movies & Series heb je het allemaal in huis.

Power Promise

Perfecte wifi

Soepel internetten van je woonkamer tot aan de zolder? Met Ziggo heb je overal in huis perfecte wifi. Gegarandeerd. 

Mediabox Next

Klokje rond tv-kijken

Met Ziggo wordt tv-kijken een stuk persoonlijker, slimmer én makkelijker. Geniet van al je kijkplezier bij elkaar. Waar en wanneer je wilt.

Non stop gratis extra's

Gratis extra's

Combineer Internet van Ziggo met Vodafone en krijg elke maand non-stop gratis extra’s. Zoals een gratis Extra TV-pakket en korting op je Vodafone abonnement.

GigaNet

Het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo samen. Dit gaat verder dan vast en mobiel. Meer dan ooit ben je verbonden met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.