Den Haag heeft het netwerk van de toekomst

Woon je in Den Haag, Delft, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar of Nootdorp? Dan heb je geluk! Vanaf nu geniet je van supersnel internet tot 1Gbit/s.

Sneller internet met Ziggo Gigabit

We hebben ons netwerk verbeterd met de uitrol van een nieuwe technologie: DOCSIS 3.1. Die technologie zorgt ervoor dat we hogere snelheden kunnen leveren. In de regio Den Haag nu al tot 1Gbit/s. En binnen tien jaar tot maar liefst 10 Gbit/s. Die snelheidsverbetering wordt toegepast op de verbinding tussen de kern van ons netwerk en de aansluiting in huis. Voor die verbinding gebruiken we coax, terwijl het signaal voor de overige 97% via glasvezel verloopt.

Stabieler internet voor iedereen

De komst van Gigabit is een verbetering voor iedereen, ook voor wie voldoende heeft aan een pakket met lagere snelheid. De aanpassingen die we doen aan ons netwerk leveren namelijk meer capaciteit op. Dat betekent voor iedereen een stabielere verbinding bij het streamen van video of muziek.

Giga zonder graven

Hogere snelheden zijn fijn. Dat we die snelheden kunnen leveren zonder te graven is zeker net zo fijn. We rollen DOCSIS 3.1 uit zonder dat er een schop de grond in hoeft. Dat betekent dat we ons netwerk niet huis voor huis, of straat voor straat opwaarderen, maar dat we steeds een hele regio in één keer geschikt maken voor Gigabitsnelheden. Zo maken wij ons hele netwerk de komende tijd klaar voor de toekomst.

Zo veel sneller gaat het

Gigabitsnelheid, wat betekent dat eigenlijk? Op dit moment is de gemiddelde aansluiting in Nederland 100 Mbit/s. Een Gigabitaansluiting is ongeveer tien keer sneller. Kijkt iedereen in huis een 4K-uitzending op zijn eigen apparaat? Met Gigabit is dat geen enkel probleem. Grote bestanden downloaden? Met Gigabit haal je een HD-film van vijf Gigabyte niet binnen in zeven minuten, maar in 42 seconden.

Gigabit voor techneuten

Met DOCSIS 3.1 maken we het frequentiebereik groter. Dat was eerst 0-862 MHz en wordt nu 0-1200 Mhz. Het extra frequentiebereik is onder andere beschikbaar gekomen door het afschakelen van het analoge tv-signaal. Het deel van de kabel dat daarvoor gereserveerd was, geeft nu extra capaciteit en snelheid voor ons digitale signaal.

Den Haag - Het netwerk van de toekomst | Ziggo

Ziggo maakt het verschil

Ziggo GO

Ziggo GO

Op vakantie in de EU? Kijk live of later al je favoriete programma's, films of series met Ziggo GO

Ziggo Sport

Ziggo Sport

Gratis op kanaal 14. Met de mooiste duels uit de Premier League, La Liga, Serie A en Eredivisie. En bloedstollende Formule 1-races.

Tweakers

Al 10 jaar op rij de beste

Tweakers heeft Ziggo ook in 2020 weer uitgeroepen tot Beste Internetprovider van het jaar. Daar zijn we trots op!

Bij Ziggo krijg je meer

Ziggo GO

Movies & Series

Spannende krimi’s, tranentrekkende dramaseries of betoverende films voor kinderen: met Ziggo Movies & Series heb je het allemaal in huis.

Power Promise

Perfecte wifi

Soepel internetten van je woonkamer tot aan de zolder? Met Ziggo heb je overal in huis perfecte wifi. Gegarandeerd. 

Mediabox Next

Klokje rond tv-kijken

Met Ziggo wordt tv-kijken een stuk persoonlijker, slimmer én makkelijker. Geniet van al je kijkplezier bij elkaar. Waar en wanneer je wilt.

Non stop gratis extra's

Gratis extra's

Combineer Internet van Ziggo met Vodafone en krijg elke maand non-stop gratis extra’s. Zoals een gratis Extra TV-pakket en korting op je Vodafone abonnement.

GigaNet

Het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo samen. Dit gaat verder dan vast en mobiel. Meer dan ooit ben je verbonden met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.