Ziggo versus Glasvezel

Omdat je meer dan alleen een netwerk wilt

  • Toekomstvast hybride glasvezel-kabelnetwerk
  • Beste Internetprovider 2010-2015
  • De mooiste duels met Ziggo Sport
     
Bekijk de video
 
 
 
 

Klaar voor de toekomst

We doen tegenwoordig alles online. En dan is het belangrijk dat je internet snel en stabiel is. Nu én in de toekomst. Ziggo blijft investeren in ontwikkeling, voor jou. Daarom bieden wij nu al downloadsnelheden tot 300 Mbit/s en we blijven onze snelheden verhogen. Op snelheid kunnen wij het duel met glasvezelaanbieders dus zeker aan.

De afgelopen jaren hebben we een supersnel en betrouwbaar netwerk gebouwd, met grenzeloze mogelijkheden. Nu al voldoen we aan de Europese eisen voor 2020. En we beperken ons niet tot cijfers over ons netwerk. Want Ziggo biedt zijn klanten méér. Lees hieronder met welke innovaties wij het duel met glasvezel vol vertrouwen tegemoet zien.

 

Nieuw: Ziggo Sport

Thuis én onderweg

Op 12 november lanceerden we Ziggo Sport, de sportzender met de mooiste duels. Gratis voor alle klanten van Ziggo, op kanaal 14. Met Spaanse voetbalcompetitie, Formule 1, NBA basketbal, golf, rugby, tennis en atletiek.

En Ziggo Sport kijk je ook gewoon onderweg, met de Horizon Go app. In de trein bijvoorbeeld. Zo hoef je echt niets meer te missen van je favoriete race of voetbalwedstrijd.

 

 
 
8
7

Nel heeft meer plezier met Internet van Ziggo.

In de woonkamer, buiten op je terras, op de zolderkamer, overal in en om het huis wil je goed internet hebben. Daar kun je bij ons blind op varen. Bij Ziggo kun je zelfs ook buitenshuis internetten. Daar zorgen zo’n 2 miljoen WifiSpots voor. En omdat ons gebruik van internet alleen maar groeit, zorgen we ervoor dat je verbinding altijd optimaal is. Onderzoek toont aan dat ons netwerk nog minstens 80 keer kan versnellen, tot wel 10 Gbit/s. We blijven vooroplopen.

Je kan sneller internetten dan je denkt met Internet van Ziggo.

We hebben nu al het grootste toekomstvaste glasvezel-kabelnetwerk van Nederland. Hiermee leveren we overal internet tot wel 200 Mbit/s. Ruim voldoende voor intensief gebruik. Als het nodig is, verhogen we deze snelheden zonder moeite. Zo groeit je internetsnelheid mee met je behoefte.

Ziggo voor vijfde keer uitgeroepen tot beste internet-aanbieder.

Altijd handig om te weten. De kenners van Tweakers.net vroegen zich af welke internetaanbieder nu het beste is. Ze onderzochten dat via een uitgebreide poll. Het resultaat? Voor de vijfde keer op rij bekroonden de bezoekers van Tweakers.net Ziggo tot beste internetaanbieder van Nederland. Ook voor internet zit je dus goed bij ons!

Optimale internetverbinding.

Natuurlijk wil je de snelheid ontvangen waarvoor je betaalt. Als je in huis alles goed hebt aangesloten, kun je de snelheid ervaren die we aan je beloven. Het is wel belangrijk dat je hiervoor onze richtlijnen volgt. Dan heb je geen last van bureneffect, zoals weleens beweerd wordt. Probeer het zelf maar uit. Sluit je computer direct aan op je modem en je merkt het. Wil je wifi gebruiken en je snelheid verbeteren? Kijk dan voor tips op de Wifi-servicepagina.

 

8
7

Jan heeft meer plezier met TV van Ziggo.

Gezellig tv-kijken met vrienden, familie of lekker alleen. Het lijkt vanzelfsprekend dat je een haarscherp beeld hebt. Maar dat heeft simpelweg te maken met kwaliteit. Die krijg je bij Ziggo dankzij ons zeer betrouwbare glasvezel-kabelnetwerk. We zijn begonnen als tv-aanbieder en lopen sinds dat moment altijd voorop. Je krijgt bij ons heel veel waar voor je geld. Je kijkt waar je maar wilt met Horizon Go en wanneer je maar wilt me Replay TV. Een breed aanbod op net zoveel tv’s in je huis als je wilt. Dat krijg je alleen bij Ziggo. Hierin zijn wij uniek.

Je krijgt meer dan je denkt met TV van Ziggo.

Digitale Televisie is bij Ziggo de standaard. Maar tv-kijken in de beste kwaliteit is meestal niet in alle kamers noodzakelijk. Daarom heb je bij ons een analoog tv-signaal, waarop je net zoveel tv’s kunt aansluiten als je zelf wilt. Met de Horizon Mediabox heb je op één of meerdere tv’s nog veel meer kanalen. Bij TV Standaard bekijk je de populairste Nederlandse tv-zenders in HD-kwaliteit. Daarnaast heb je ruim 60 digitale zenders in de beste kwaliteit, alsof je er zelf bij bent. Je hebt dus een hele ruime keuze, ook uit buitenlandse, regionale en lokale zenders. Bij Ziggo kijk je altijd tv zoals dat bedoeld is.

Meer plezier met Replay TV.

Natuurlijk kun je bij ons nog veel meer met interactieve televisie. Met Replay TV kijk je programma’s tot 7 dagen terug, wanneer je zin hebt. Of geniet je van vele films en complete seizoenen van topseries met MyPrime, het film- en seriepakket van Ziggo.

Tv-kijken waar je maar wilt met Horizon Go.

Met de gratis Horizon Go app kijk je overal in Nederland live naar de populairste Nederlandse zenders. Gewoon op je tablet of smartphone. In de tuin, bij vrienden of in de trein. Dat vinden we best een handig extraatje.

Tweakers Award

Beste Internetprovider Tweakers Awards 2013/2014/2015.

Winnaar WUA Webperformance Scan TV, Internet & Bellen Juli 2014.

Winnaar WUA Beste Online Service Telecom November 2014.

Winnaar WUA Top 100 Beste Websites 2015 Telecom.

 
 
8
7

Karin heeft meer plezier met Bellen van Ziggo.

Ook met bellen zit je goed bij Ziggo. Ons betrouwbare glasvezel-kabelnetwerk zorgt voor een glasheldere verbinding overal in Nederland. Al 2,6 miljoen klanten profiteren van onze voordelige beltarieven. En speciaal voor Ziggo klanten hebben we ook Ziggo Mobiel.

Altijd en overal bereikbaar.

Onbeperkt bellen met je vaste lijn naar andere vaste én mobiele nummers voor maar € 10,95 per maand. Of profiteren van veel belminuten en heel veel data met Ziggo Mobiel, vanaf € 9 per maand. En afrekenen per seconde in plaats van per hele minuut. Op welke manier je ook belt, bij ons is het altijd heel voordelig. Ook voor bellen zit je goed bij Ziggo!

 

Feiten over de kabel

Vragen

Gaat Ziggo ook 'Fiber to the Home' aanleggen?

Nee hoor. Ons eigen netwerk tot je huis bestaat al voor 97% uit glasvezel. Het laatste stukje (gemiddeld 275 meter van de wijkcentrale tot aan je huisaansluiting) is coaxkabel. Ons netwerk is wat betreft capaciteit en snelheid optimaal. En we kunnen flink uitbreiden wanneer dat nodig mocht zijn. We kunnen in de toekomst zelfs nog tot 60 maal sneller halen dan de 200 Mbit/s die ons huidige snelste pakket nu al biedt.

Daarom is het totaal overbodig om het laatste stukje coax te vervangen door glasvezel. En het zou pure geldverspilling zijn. Liever houden we onze abonnementsprijzen laag en investeren we in nieuwe producten waar we onze klanten blij mee maken. 

Gaat Ziggo ook diensten aanbieden over FttH-netwerken van anderen?

Dat is onwaarschijnlijk. We hebben een modern eigen netwerk voor de levering van onze diensten. Hiermee kunnen we alles bieden wat je wenst. Nu en in de toekomst. Sterker nog: ons netwerk voldoet nu al aan de eisen die de Europese Unie pas in het jaar 2020 stelt. Onze diensten aanbieden via FttH-netwerken van anderen zou tot hogere abonnementstarieven leiden, omdat we dan huur moeten betalen. Terwijl het je niet eens betere kwaliteit oplevert. 

Staakt Ziggo de dienstverlening in gemeenten waar FttH is of wordt aangelegd?

Zeker niet. Wij blijven de diensten aanbieden via ons eigen hoogwaardige en toekomstvaste netwerk. Je kunt dus gewoon klant bij ons blijven. Je zit bij ons meer dan prima. 

Wat is een open netwerk? En waarom is het Ziggo netwerk niet open?

Op een open netwerk kunnen meerdere providers hun diensten leveren aan hun klanten. Wij geloven in concurrentie tussen netwerken. Omdat je zo meer keuzevrijheid hebt. En dat is voor jou als consument positief. Het aanbieden van diensten via netwerken van anderen is voor providers op den duur moeilijk rendabel te houden. Dit blijkt al in de praktijk. Veel onafhankelijke telefoon- en internetaanbieders zijn verdwenen of overgenomen door KPN. 

Zorgt glasvezel (FttH) voor meer bandbreedte?

Glasvezel (FttH) en het Ziggo netwerk (HFC) zijn in de praktijk met elkaar vergelijkbaar. Wij leveren nu al overal tot 200 Mbit/s en veel glasvezelaanbieders bieden tot 100 Mbit/s. Lokaal leveren enkele glasvezelaanbieders snelheden tot 1 Gbit/s, maar wel tegen veel hogere kosten. Die snelheden zijn voor de meeste mensen overbodig. Door beperkingen in de installatie en apparatuur thuis kun je nauwelijks van Gigabitsnelheden profiteren. En de diensten die je wel gebruikt, bijvoorbeeld streaming muziek of video en YouTube, vragen maar enkele Megabits per seconde.

Ook voor het downloaden van grote bestanden hoef je die Gigabitsnelheid niet te kiezen: de bronnen die je hiervoor gebruikt bieden je vanaf hun kant bij lange na die snelheden niet. En wat nog veel belangrijker is: via ons netwerk zijn veel hogere snelheden mogelijk. Tijdens testen hebben we al snelheden bereikt van meer dan 4,7 Gbit/s (4700 Mbit/s). TNO toonde in een recent onderzoek zelfs aan dat het HFC-netwerk kan groeien tot 10 Gbit/s. Kortom, het netwerk van Ziggo kent meer dan voldoende groeimogelijkheden en is dus helemaal klaar voor de toekomst. 

Waarom is een FttH-netwerk symmetrisch en het netwerk van Ziggo asymmetrisch?

Een symmetrisch netwerk wil zeggen dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn. Bij een asymmetrisch netwerk is dat niet zo. Wij kiezen voor meer download- dan uploadsnelheid. Onderzoek laat namelijk zien dat consumenten veel vaker en meer downloaden. Een simpel voorbeeld: je zoekt iets via Google en toetst één woord in (upload). Daarna ontvang je (download) een ‘groter’ antwoord terug; soms wel duizenden woorden, plaatjes en links. Een hoge downloadsnelheid is in de praktijk dus veel belangrijker dan een hoge uploadsnelheid. De uploadsnelheid die wij leveren is ruim voldoende voor een snelle distributie van bestanden of voor intensief gamen. 

Wat kan ik met 200 Mbit/s? Wat is de meerwaarde van een hoge internetsnelheid?

De hoogste snelheid is maar voor een kleine groep consumenten belangrijk (ongeveer 2-3% van de gebruikers). Voor intensief gebruik van internet, e-mailen, downloaden van films of muziek, streaming video en gaming is een snelheid van rond de 50-60 Mbit/s voor de meeste mensen ruim voldoende. Dit onderstreept een recent onderzoek van de Consumentenbond, waarin staat dat 50 Mbit/s voldoende is bij intensief internetgebruik.

Internetsnelheden van 200 Mbit/s en hoger zijn wél belangrijk voor professionals en zakelijke grootverbruikers. Ook voor hen geldt dat hun eigen computers, routers en interne netwerk de hogere snelheid ook daadwerkelijk aankunnen. 

Wordt internetten via het netwerk van Ziggo trager wanneer de 'buurman' veel downloadt?

Nee. Vanaf de wijkkast tot het huis verdelen we de capaciteit zorgvuldig. Iedereen krijgt dus de snelheid die hoort bij zijn abonnement. Of je die snelheid uiteindelijk ook op je computer behaalt, hangt sterk af van je eigen apparatuur en huisnetwerk. Het gebruik van wifi heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op de daadwerkelijke internetsnelheid binnenshuis. Voor een optimale internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een (UTP-)kabel op je netwerk aan te sluiten.