Zwemmer Korstanje te jong voor EK

Zwemmer Korstanje te jong voor EK

Nyls Korstanje mag niet deelnemen aan de EK kortebaan zwemmen in Israël (2-6 december). Hij is met zestien jaar nog te jong om bij de senioren op dit toernooi van start te gaan. Uitvoerig overleg tussen de KNZB en de Europese zwembond (LEN) over de onduidelijke regelgeving inzake de leeftijdsgrens leverde geen positief resultaat op.

Korstanje zwom de 50 meter vrije slag op het ONK in Tilburg in een tijd van 22,18 seconden. Hij bleef daarmee onder de EK-limiettijd voor de leeftijdsgrens van zwemmers, die in 1997 zijn geboren. Korstanje, geboren in 1999, zou op basis van een komende wijziging in de regelgeving wel kunnen deelnemen. De LEN wilde Korstanje echter geen dispensatie verlenen, ook niet na de verwarring die over de huidige reglementen was ontstaan na een publicatie op internet.

Technisch directeur Joop Alberda van de KNZB reageerde teleurgesteld. 'Het is erg dat de LEN niet in staat is om een regelgeving die per 1 januari 2016 ingaat een maand naar voren te halen. Wijsheid is een ontbrekend begrip in deze zaak.'

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.