'Zwaar voor Klitschko, makkie voor Fury'

'Zwaar voor Klitschko, makkie voor Fury'

Wladimir Klitschko begint zaterdag aan zijn negentiende gevecht als verdedigend wereldkampioen. De tegenstander van de Oekraïense reus is Tyson Fury. De Engelsman dankt zijn voornaam aan Mike Tyson, naar wie zijn vader hem vernoemde.


BLUFPOKER VAN UITDAGER
Fury heeft in ieder geval de branie van de beruchte Amerikaanse bokslegende. 'Dit wordt mijn makkelijkste zege ooit', vertelde hij dinsdag doodleuk over zijn aanstaande gevecht in Düsseldorf tegen Dr. Steelhammer. Ook kwam hij in september in Londen al opdagen in een Batman-pak. Om even later in een driedelig pak terug te keren.

REDENEN OM OP TE PASSEN VOOR FURY
De uitdager heeft een fraaie staat van dienst met 24 overwinningen en 0 nederlagen. Bovendien is Fury met zijn leeftijd van 27 jaar liefst 12 jaar jonger dan Klitschko. Hij overtreft de wereldkampioen zwaargewicht in de bonden FIB, OMB en AMB ook nog eens in lengte en reach. Fury meet 2 meter en 6 centimeter, tegen 1 meter 98 voor Klitschko. Qua reach is het 216 om 206 centimeter.

KAMPIOEN OP Z'N HOEDE
Klitschko lijkt zich niet te laten afleiden door het gebruikelijke apenrots-theater van zijn nieuwe tegenstander. De 39-jarige routinier noemde de strijd van zaterdag 'een van de moeilijkste gevechten uit mijn carrière'. Klitschko is op het oog wat beweeglijker dan de zwaarder ogende Fury. Toch blijft het oppassen voor de zware stoten van de Engelsman.

AL BIJNA 10 JAAR WERELDKAMPIOEN EN 18X SUCCESVOL TITEL VERDEDIGD
Fury moet ook iets verzinnen wat zijn achttien voorgangers niet lukte. Klitschko versloeg ze allemaal. Vanaf 22 april 2006 ging Klitschko's arm steevast omhoog aan het einde van het gevecht. Slechts vijf tegenstanders overleefden de volle twaalf ronden, maar kwamen punten tekort om Klitschko te onttronen.


Ziggo Sport  en Ziggo Sport Totaal zenden het titelgevecht tussen Klitschko en Fury zaterdagavond live uit. Het duel begint om 23.00 uur. Vanaf 22.30 blikken we vanuit de studio vooruit met Arnold Vanderleyde. De drievoudig winnaar van brons op de Olympische Spelen sluit daarna aan bij Fred Royers als co-commentator. Iedereen die geen abonnee is, mist niets via Ziggo Sport Totaal Go.

[%video cpid=47126%]

 

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Imagine Dragons

Maandag 19 februari - 20.00 uur

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Boksen

Klitschko gaat strijd weer aan met Fury

De zwaargewichten Tyson Fury en Vladimir Klitsjko gaan op herhaling. In 2016 nemen beide boksers het in de ring opnieuw tegen elkaar op. De datum en de plaats van handeling zijn nog niet bekend. Het befaamde Wembley in Londen wordt al genoemd als mogelijke locatie in mei.   Fury onttroonde Klitsjko zaterdag in Düsseldorf als langdurige wereldkampioen. Met een puntenzege nam de 27-jarige Brit de kampioensgordels van de IBF, WBA en WBO over van de 39-jarige Oekraïner. Klitsjko liet weten dat hij gebruik maakt van een optie in zijn miljoenencontract van het verloren titelgevecht om Fury uit te dagen. Het Fury-kamp reageerde meteen positief. 'We zijn hier blij mee. Het is ook contractueel vastgelegd', zei Peter Fury, de trainer en oom van de nieuwe titelhouder. Klitsjko sprak van een vervroegd kerstcadeau voor Tyson Fury en alle boksfans in de wereld. 'Er komt een nieuw gevecht. Ik wil bewijzen dat ik een veel betere bokser ben dan dat ik in Düsseldorf heb laten zien. Falen is nu geen optie meer.'

Boksen

Klitschko en Fury boksen live om wereldtitel

Wladimir Klitschko begint zaterdag aan zijn negentiende gevecht als verdedigend wereldkampioen zwaargewicht. De tegenstander van de Oekraïense reus is Tyson Fury. De Engelsman dankt zijn voornaam aan Mike Tyson, naar wie zijn vader hem vernoemde. Ziggo Sport zendt het titelgevecht tussen Klitschko en Fury zaterdagavond 28 november live uit.

Boksen

Mannelijke sparringpartners boksster Fontijn

Fontijn won afgelopen zomer goud op de Europese Spelen en zet alles op deelname in Rio. Ze liet weten dat ze graag tegen mannen wil sparren om beter te worden. De eerstvolgende mogelijkheid om zich te plaatsen is eind april op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Istanbul. Lukt het daar niet, dan is het WK half mei in Kazachstan nog een mogelijkheid. Vorig jaar behaalde Fontijn brons op het WK.