Zeiler Postma wil via WK naar Rio 2016

Zeiler Postma wil via WK naar Rio 2016

Finnzeiler Pieter-Jan Postma begint zaterdag in Nieuw-Zeeland vol goede moed aan het WK. 'Ik ben hier nu vijf weken. Ik heb eerder deze week nog wel drie dagen rust genomen om te herstellen. Ik ben er klaar voor. Laat dat WK maar komen', liet hij strijdlustig weten.

De ervaren Fries wil voor de kust van Takapuna, vlak bij Auckland, voor de vierde keer in zijn loopbaan op het podium belanden tijdens de wereldtitelstrijd. Met een nieuwe WK-medaille, na het zilver in Cascais (2007) en Perth (2011) en het brons in Tallinn (2013), stelt hij zijn deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016 definitief veilig.

Postma (33) heeft met de tweede plaats eerder dit jaar bij het olympisch testtoernooi in Rio al voldaan aan de norm van sportkoepel NOC*NSF. Hij moet echter nog wel namens Nederland een olympisch startbewijs bij de internationale zeilfederatie verdienen. Bij de WK liggen vier tickets voor Rio klaar op de geschoonde lijst. Dertien landen zijn al zeker van olympische deelname.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.