Volop veldrijden

Volop veldrijden

Bij Ziggo Sport, gratis op kanaal 14

Het nieuwe jaar begint goed met een maand vol veldrijden. Met op 1 januar de GP Sven Nys, op 7 januari de Cyclocross Leuven en op 14 januari het NK veldrijden 2018 met titelverdediger Mathieu van der Poel.

Veldrijden is super populair in België. Onze Vlaamse zuiderburen domineren dan ook in deze sport. Maar wij, de Nederlanders, kunnen er ook wat van. Wat dacht je van Mathieu van der Poel en Marianne Vos? De hele maand januari zie volop veldrijden bij Ziggo Sport, gratis op Ziggo kanaal 14. Nu maar hopen dat Vos en Van der Poel zich niet uit het veld laten slaan!

GP Sven Nys

Op 1 januari staat traditiegetrouw de GP Sven Nys op de planning. Krijgen we na Lars Boom in 2006 eindelijk een tweede Nederlandse winnaar? Vorig jaar hadden we wél een Nederlandse winnares: Marianne Vos.

De kannibaal van Baal

Sven Nys is een legende in het veldrijden. Hij wordt ook wel de ‘keizer van het veldrijden’ genoemd. De GP Sven Nys wordt sinds 2000 op nieuwjaarsdag gereden in Baal, de woonplaats van Nys.

De dames starten op 1 januari om 13.45 uur en de heren om 15.00 uur.

Laat die champagnefles op 31 december nog maar even dicht, veldrijders! 

Cyclocross Leuven

Op 7 januari volgt de Cyclocross Leuven. Mathieu van der Poel werd in 2015 en 2017 eerste in deze 'cyclocross'. Daarnaast was er de afgelopen jaren ook succes bij de Nederlandse dames. Sophie de Boer werd in 2016 eerste en in 2017 tweede. Benieuwd of we weer Nederlands succes kunnen vieren?

De dames starten op zondag 7 januari om 13.45 uur en de heren om 15.00 uur.

NK Veldrijden 2018

Op 14 januari tijd is voor het NK Veldrijden. Mathieu van der Poel is in topvorm en verdedigt zijn titel, maar Corné van Kessel en Lars van de Haar weten wat winnen is op het parcours in Surhuisterveen. De winnaar mag een dag later zijn trui tonen tijdens de Cyclocross Otegem.

De heren starten op zondag 14 januari om 14.55 uur.

Benieuwd naar de exacte uitzendtijden? Bekijk de Ziggo Sport tv-gids.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw