Van der Poel tevreden met comeback

Van der Poel tevreden met comeback

Mathieu van der Poel hoopte vooraf op een plaats in de top tien in de wereldbekerwedstrijd in Koksijde, maar de wereldkampioen verbaasde zichzelf en verdiende met de derde plaats zelfs een plek op het podium naast de Belgische uitblinkers Sven Nys en Wout van Aert. 'Een geslaagde comeback', blikte de Nederlandse veldrijder zondag terug.

De cross in de duinen van de Belgische kustplaats was de eerste van zijn seizoen na lang blessureleed. Van der Poel bekende na afloop dat hij zich bij de start niet kon beheersen en te gretig was. 'Ik kon me niet bedwingen. Na de eerste twee ronden moest ik even op adem komen.'

Van der Poel leek helemaal terug te vallen maar vond een tweede adem. 'Ik deed het bewust even rustiger aan, herstelde goed en daarna ben ik weer mijn eigen tempo gaan rijden. Vrij snel zat ik weer in derde positie.'

Ondanks het uitstekende resultaat blijft de twintigjarige wereldkampioen voorzichtig. 'De conditionele basis heb ik niet. Ik kan dus nog moeilijke momenten krijgen. Ik mis nog enkele procentjes en moet nog elke wedstrijd sterker worden.'

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Sport

Wintersporten bij Ziggo

Skicross en snowboardcross zijn spectaculaire sporten. Bochten, hoogteverschillen, hoge snelheden, schansen een stevig potje fysiek contact zorgen ervoor dat de ski- en snowboardcross altijd volop spektakel oplevert.