Van der Poel nerveus terug in de modder

Van der Poel nerveus terug in de modder

Veldrijder Mathieu van der Poel keert zondag in de wereldbekerwedstrijd van Koksijde met een bescheiden doelstelling en enige onzekerheid terug in de modder. De regerend wereldkampioen blesseerde zich in augustus bij een val in de Tour de l'Avenir en begint nu pas aan het seizoen. 'Ik ga voor een plek in de top tien', meldde Van der Poel bij Sporza. 'Ik ben misschien nog wel zenuwachtiger dan voor het WK in Tabor.'

'De topconditie is pas voor de kerstperiode', zo nam de pas 20-jarige kampioen wat druk weg. Gevraagd naar zijn verdere plannen hield hij zich op de vlakte . 'Met het WK ben ik in ieder geval nog niet bezig. Eerst maar eens afwachten hoe mijn niveau is.' En, met een knipoog: 'De regenboogtrui heb ik in ieder geval nog niet vaak hoeven wassen.'

Van der Poel was bij zijn val in Frankrijk hard op zijn rechterknie beland. Later dit najaar kampte hij met een ontsteking aan de linkerknie.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.