What's going on? What's happening?

What's going on? What's happening?

Will & Grace is terug! Vanaf 3 oktober bij TLC op kanaal 21

Honey, schenk een martini in want Will & Grace en Karen & Jack zijn terug! Hoe is het nu met het fabuleuze viertal? Je ziet het vanaf dinsdag 3 oktober bij TLC op kanaal 21.

Nostalgie

Elf jaar na het einde is het tijd voor de 90’s sitcom-comeback waar we op gehoopt hebben. Mét de originele cast: Eric McCormack (Will), Debra Messing (Grace), Megan Mullally (Karen) en Sean Hayes (Jack) hebben getekend voor zestien nieuwe afleveringen. En dankzij wat plastische chirurgie hier en daar is het net alsof er niets is veranderd. 

Het idee voor een comeback ontstond nadat de acteurs vorig jaar al eenmalig bij elkaar kwamen voor een tien minuten durende 'aflevering' waarin ze Amerikanen opriepen naar de stembus te gaan. Sindsdien gonst het van de geruchten en in januari werden die bevestigd met een mini-aflevering waarin de comeback werd aangekondigd. De online aflevering ging direct viral en NBC bestelde gelijk nog een extra seizoen.

Nieuw seizoen, meer faceslaps

Ook bedenkers Max Mutchnick, David Kohan en regisseur van het eerste uur James Burrows zijn van de partij voor het nieuwe seizoen. Hebben ze het nog in zich? De sneak peak van seizoen 9 belooft in ieder geval veel goeds. Van faceslaps en hilarische beledigingen tot politiek: 'Honey you know that Donnie is one of my oldest friends. I helped him pick out Melania.'

In het nieuwe seizoen wonen Will & Grace weer samen in hun oude vertrouwde appartement in New York en zijn weer single. Jack is gewoon weer de buurman en Karen's lever heeft het nog steeds niet begeven. Maar hoe kan het dat Will & Grace weer samenwonen? De bff's waren toch uit elkaar gegroeid toen de show in 2006 stopte?

Net als vroeger

Grace was zwanger en trouwde met Leo waarna Will en zij ruzie kregen, weet je nog? Never happened! De makers willen kijkers het gevoel van vroeger geven en daar passen geen kids bij. 'De finale is geschreven met het idee dat de serie nooit meer terug zou komen. We willen niet dat de serie over kinderen zou gaan, we willen Will & Grace terug', aldus Max Mutchnick tegen Entertainment Weekly.  Ons hoor je niet klagen!

Zestien Emmy Awards

In 1998 maakten we voor het eerst kennis met advocaat Will Truman, zijn neurotische beste vriendin Grace Adler en hun hilarische vrienden Karen Walker en Jack McFarland. Want eerlijk is eerlijk, zonder Karen & Jack zou Will & Grace nooit zo’n groot succes zijn geworden. Herinner je hun eerste ontmoeting nog?

De NBC-comedyserie over de avonturen van de New Yorkse vrienden draaide acht jaar, won maar liefst zestien Emmy Awards en schreef geschiedenis als één van de eerste series met een homoseksuele man in de hoofdrol.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw