De Haven van Rotterdam

Discovery bezoekt de grootste haven van Europa

P
Lees meer

Win een vipovernachting op een schip in de haven van Rotterdam!

Doe mee en maak kans op een echt unieke overnachting voor twee personen op een schip in de haven van Rotterdam. Wordt de volgende ochtend wakker en bekijk de bedrijvigheid rondom je in een echte wereldhaven.*

*Helaas, je hebt de boot gemist. Je kunt niet meer meedoen met de prijsvraag.

‘Ik zie de Caltex in de nevel, olievlekken op de Maas…’ De Rotterdamse band de Amazing Stroopwafels bezong de haven al in ‘Oude Maasweg’. Discovery nam een kijkje in een van de grootste havens ter wereld.

We hebben allemaal op school geleerd over de haven van Rotterdam: over de industrie, de containerhaven en de Maasvlakte. Maar hoe dit megabedrijf precies werkt, dat vertelde de juf niet. Terwijl er zoveel moois over te vertellen is. Discovery vult de gaten in onze havenkennis op. Per aflevering wordt letterlijk van bovenaf ingezoomd op de verschillende facetten van de imposante haven die zich uitstrekt over een lengte van 40 kilometer en jaarlijks 140.000 schepen welkom heet en afhandelt.

Helden van de haven

De serie volgt de mannen en vrouwen die dit allemaal mogelijk maken: van containermanagers en sleepbootkapiteins tot baggeraars, duikers, piloten en brandweermannen. Allemaal vormen ze een onmisbare schakel in deze intrigerende keten van werkzaamheden. En allemaal houden ze van aanpakken en het nemen van hun verantwoordelijkheden. Want één klein foutje kan niet alleen het hele raderwerk verstoren - en miljoenen euro schade opleveren - maar kan er ook voor zorgen dat ze elkaar in serieus gevaar brengen. Daarom werken hier alleen de allerbeste mensen. Ze zijn de helden van de haven. 

Vanaf zondag 30 april om 21.00 uur op Discovery (kanaal 17)