De seizoensfinale van Sherlock

De seizoensfinale van Sherlock

Zit jij er al klaar voor?

’s Werelds bekendste detective is weer vol in actie in het nieuwe seizoen van de BBC-serie Sherlock. Na ruim drie jaar wachten begon 1 januari dan eindelijk seizoen 4.

Dat de fans drie jaar moesten wachten zijn ze gelijk weer vergeten na de eerste twee afleveringen. Ongeloof, boosheid en grote schok overheersen na de première van het seizoen. Heb je de eerste afleveringen niet gezien, dan hebben we ze hier in 8 emotionele tweets (zonder harde spoilers) voor je uitgeschreven. Wil je nu écht nog niets weten over de afleveringen, scrol dan alvast naar beneden voor de prijsvraag.

Erg belangrijk: een Sherlock-aflevering doet niet onder voor mini-film, dus zorg dat je goed voorbereid klaar zit voor de aflevering.

 

Aflevering 1: The Six Thatchers

Sherlock is nou niet bepaald het zonnetje in huis, maar zo af en toe weet hij zijn gevoel voor humor te vinden. Vertaling: “Sherlock maakte zojuist een grap!!” Sherlock: “Wat ben jij, Wikipedia?”

 

Dat was dan ook het enige grappige aan de aflevering. De seizoensopening was op zijn zachtst gezegd schokkend. 

 

SPOILERALERT:
Dit zag niemand aankomen.

 

De fans worden in shock achtergelaten. Maakt aflevering 2 het goed?

Aflevering 2: The Lying Detective

Sherlock shockeert ook in de tweede aflevering van het seizoen.

SPOILER ALERT:
Heb je alle seizoenen goed opgelet? Dan weet je wellicht al wie het is…

 

Maar weer weten de makers te overtuigen. Is het al bijna zondag? 

 

Mocht je de aflevering nog niet hebben gezien, bereid je dan voor op de nodige nazorg.

 

Als je snel bent kun je aflevering 2 terugkijken tot zondag 15 januari, zodat je goed voorbereid de seizoensfinale in gaat.

Het belooft een spannende finale te worden. In Engeland maken ze zich er al weken, nee, maanden voor op. Drie weken lang staat alles in het teken van Sherlock en hoe sluit je het seizoen dan beter af dan met een groot bioscoopevent? Je leest het goed. In Londen wordt de laatste aflevering als echte film in een bioscoop gedraaid. Dat zijn nog eens echte fans.

Hier in Nederland bekijk je de seizoensfinale in je eigen thuisbioscoop op zondag 15 januari, 21.30 uur, op BBC First, kanaal 22.

image Speurneusprijsvraag

Speurneusprijsvraag

Baker Street van dichtbij zien? Het Londen van Sherlock met een vergrootglas naspeuren op bewijzen? Doe mee met de Sherlock-prijsvraag en maak kans op een bezoek aan Londen, van alle mysterieuze gemakken voorzien.

Vind jij je antwoorden?