Teleurgestelde Oranjefans pakken een biertje

Teleurgestelde Oranjefans pakken een biertje

Gevaar of niet, zijn directe vrienden uit de groep Oranjefans gaan ook de stad nog in. 'We hadden toch een leuke voetbalwedstrijd willen zien, maar die is in het water gevallen. Dat is toch zwaar klote', maakt Liesbeth Donkelaar duidelijk. De fans hadden het stadion al in het vizier toen ze vanuit de stad naar de wedstrijd liepen, maar opeens kwamen uit alle hoeken en gaten politiewagens.

'Toen we al die zwaailichten zagen, grapte ik nog dat het me niet zou verbazen als er een bommelding is geweest', zegt Alex Dorst. Hij zegt het wel te begrijpen dat de terreurdreiging serieus wordt genomen. 'Maar aan de andere kant verpest je het wel voor degenen die niks met politiek te maken willen hebben, maar gewoon een gezellig avondje uit willen.'

Toen de politie de meute terugstuurde, nam iedereen dat volgens Jeroen Klinkers gelaten op. 'Maar iedereen had wel zoiets van: oei, dit is wel serieus.' Pas later werd duidelijk dat er geen springstof in het stadion was gevonden, maar de dreiging was volgens de autoriteiten aanvankelijk ernstig genoeg om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.