Ziggo Sport Weekly

Wat je deze week móet zien!

P
Lees meer

Er valt komend weekend weer heel veel te genieten bij Ziggo Sport. Dit zijn de wedstrijden die je zeker niet wil missen!  

Premier League: Liverpool – Arsenal

Zaterdag 4 maart, 18.30 uur

In de Premier League staat Chelsea ongenaakbaar bovenaan; de strijd om de posities daaronder is retespannend. Liverpool en Arsenal behoren tot de vijf teams die nog volop in de race zijn voor plek twee. En laten die elkaar toevallig net tegenkomen komende zaterdag.

In welke vorm verkeren beide teams? De resultaten van Liverpool zijn wisselvallig en in de vorige wedstrijd verloor het team van Jürgen Klopp met maar liefst 3-1 van degradatieklant Leicester City. Arsenal won het voorgaande duel dan weer wel, maar dat was tegen vijfdeklasser Sutton United in de FA Cup. Zou het de blamage tegen Bayern (5-1) nog in de benen hebben?

De heenwedstrijd tussen Arsenal en Liverpool was in ieder geval spectaculair, met maar liefst zeven doelpunten en een gemiste penalty (eindstand 4-3). Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

La Liga: Barcelona – Celta de Vigo

Zaterdag 4 maart, 20.45 uur

Na de met 4-0 verloren wedstrijd tegen PSG werd er gesproken over het einde van een tijdperk. Is Barcelona echt over de top heen? Daar kun je over twisten. Wat wel vast staat is dat de elf van Luis Enrique de afgelopen vier competitieduels gewoon hebben gewonnen. En daar zat ook de zwaarbevochte overwinning op Atlético Madrid tussen.

Celta de Vigo kennen we nog van hun wedstrijden tegen Ajax in de poulefase van de Europa League. Alhoewel het won en gelijkspeelde tegen de Amsterdammers moest het Ajax toch voor zich dulden in de eindstand. In de Primera División bezet Celta op dit moment de tiende plek. Een overwinning op Barcelona zou dan ook een stunt zijn!

Hoofdklasse Heren: Den Bosch – Oranje-Rood

Zondag 5 maart 12.25 uur

De aansluiting met de twee koplopers Bloemendaal en Amsterdam wordt er niet kleiner op. De match op zondag tussen Den Bosch en Oranje-Rood is er dan ook een om de derde plaats. Wint Oranje-Rood, dan blijven ze zicht op de playoffs houden, wint Den Bosch, dan komen ze langszij. Ook Rotterdam, dat op de vierde plek staat, doet nog gewoon mee.

Je ziet elke zondagavond bij Ziggo Sport je wekelijkse portie tophockey. In het programma Hoofdklasse Hockey kijk je alle duels op het hoogste niveau in samenvatting. En we zenden daarnaast ook nog vaak de mooiste wedstrijden uit de Hoofdklasse Dames en Heren live uit.