Ziggo Sport Weekly

Met de topper Manchester City - Liverpool!

P
Lees meer

Poll: waar blijf jij dit weekend voor thuis?

Kies hier je favoriete sportevenement

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League: Manchester City - Liverpool

Zondag 19 maart 17.30 - 19.30 uur

Het is dringen aan de top van de Premier League. Of in ieder geval om de tweede plaats. Want er is op dit maar een de beste en dat is natuurlijk Chelsea. Tottenham, Manchester City en Liverpool volgen respectievelijk op tien, tien en elf punten van de Londenaren.

Er staat deze wedstrijd dus nogal wat op het spel. Toch zal City The Reds met het volste vertrouwen ontvangen in het Etihad Stadium. The Citizens zijn sinds begin dit jaar namelijk nog praktisch ongeslagen, in de competitie, in de FA Cup én in de Champions League. Ze verloren begin januari alleen met 4-0 van Everton.

En daar waar Pep Guardiola zijn zaken aardig voor elkaar heeft, zien we de mannen van Jürgen Klopp de afgelopen weken stuntelen en punten morsen, vooral tegen laagvliegers. Aan onze landgenoot Georginio Wijnaldum heeft het in ieder geval niet gelegen. Hij is gretig en trefzeker, tegen laagvliegers én tegen topploegen.

Six Nations: Ierland - Engeland

Zaterdag 18 maart 18.10 - 19.40 uur

Wat hadden we gehoopt op een spannend Six Nations toernooi dit jaar. De Ieren faalden vorige week hard tegen Wales. En de Engelsen deden wat ze moesten doen. Op magistrale wijze veegden ze de Schotten van de mat. Er valt op dit moment gewoon niet tegenop te boksen.

Officieel is Engeland dus al kampioen. Het hoeft alleen nog even de veertiende grandslamtitel binnen te harken. En als het van Ierland wint dan is de rugbyreus negentien wedstrijden op rij ongeslagen en neemt het ook nog eens het record over van Nieuw-Zeeland. Net als vorig jaar vindt de strijd om de grandslamtitel plaats in Dublin tegen de Ieren. Een droom voor menig Engels rugbyer. Toch is coach Eddie Jones nog niet helemaal gerust: the Irish love spoiling parties.

En reken maar dat de gefrustreerde Ieren er alles aan zullen doen om het recordfeestje van de Engelsen te verpesten. Wordt het misschien toch nog leuk.

Primera División: Athletic Bilbao - Real Madrid

Zaterdag 18 maart 16.15 - 18.15 uur

Athletic Bilbao uit, altijd lastig. En daar kunnen heel wat Spaanse en Europese clubs dit seizoen over meepraten. De Basken verloren alleen de allereerste thuiswedstrijd met 0-1 van Barcelona. Ze speelden drie keer gelijk en wonnen overtuigend de rest van de duels in hun fort San Mamés. En dat zijn dus wedstrijden in La Liga, in de Copa del Rey én in de Europa League.

Real zal alles moeten geven in Bilbao. Afgelopen week wonnen de Madrilenen maar nipt van Betis, dankzij een late goal van Sergio Ramos. Daardoor wisselden ze stuivertje met Barcelona en staan ze nu weer eerste. Maar eens moet het geluk op zijn.

Hoofdklasse Hockey Heren: Bloemendaal - HGC

Zondag 19 maart 13.10 - 15.00 uur

De Bloemendaalse heren zijn bezig aan een uitmuntend seizoen. Inmiddels staan ze met 40 punten uit 15 duels trots bovenaan de ranglijst. En stiekem durft de hockeygrootmacht te denken aan een vijftiende landstitel. De laatste keer dat Bloemendaal landskampioen werd was in 2010. Het wordt dus wel weer een keer tijd. 

HGC is bezig aan een wisselend seizoen. Twee weken geleden verloor het met 3-1 van het veel lager geplaatste Pinoké. Maar afgelopen weekend had de club uit Wassenaar duidelijk weer het licht gezien en won met het ruime cijfers van Hurley: 6-0. Hopelijk geeft die laatste overwinning de Wassenaarse mannen moed voor het duel met titelrecordhouder Bloemendaal. 

Handbal Dames: Nederland - IJsland

Vrijdag 17 maart 19.20 - 21.20 uur

En je begint je weekend natuurlijk met de eerste van twee oefenduels tussen onze handbaldames en die van IJsland. Het is de eerste keer na het EK dat de oranjedames elkaar weer zien. De nipt verloren finale tegen Noorwegen van afgelopen december hebben ze inmiddels verwerkt en de blik is weer op de toekomst gericht.

Grote afwezigen vrijdagavond zijn Estavana Polman en Martine Smeets. Polman is zoals we weten zwanger en Smeets kreeg geen uitnodiging van bondscoach Helle Thomson. Sanne Hoekstra en Daisy Hage werden wel opgeroepen. Van de 30 keer dat Nederland tegen IJsland speelde won het maar liefst 28 keer. Je kunt je voor een oefenduel dus geen betere tegenstander wensen.