Ziggo Sport Weekly

Met deze week onder andere live Six Nations rugby!

P
Lees meer

Poll: waar blijf jij dit weekend voor thuis?

Kies hier je favoriete sportevenement

Rugbyfans opgelet! Aanstaande vrijdag kijk je de Six Nations match Wales - Ierland live op kanaal 14! En het getrek en getackel gaat zondag net zo hard verder tijdens Celtic - Rangers. 

Six Nations: Wales - Ierland

Vrijdag 10 maart 21.05 - 22.45 uur

Boy-o-boy, wat is de strijd om de Six Nations Cup spannend! Vrijdagavond speelt Ierland in en tegen Wales. In het Millennium Stadium in Cardiff krijgen de Ieren een allerlaatste kans om in de race te blijven voor de Six Nations titel. En die kans zullen ze met beide handen aangrijpen. De afgelopen jaren wisten de Ieren namelijk wel vaker te winnen in Wales.

Engeland is dit toernooi nog ongeslagen en voert de ranglijst fier aan, gevolgd door Ierland dat het eerste duel verloor van Schotland. Als de Ieren van Wales winnen dan is alles nog mogelijk op 18 maart. Op die finaledag zouden Ierland en Engeland dan in een rechtstreeks duel uit kunnen maken wie zich Six Nations kampioen 2017 mag noemen. 

De match tussen Wales en Ierland kijk je live op kanaal 14. Dus nodig nu alvast je vrienden uit, sla wat Murphy's Stout in en waan je even in een Ierse pub. Als dat geen geweldig begin van je weekend is!

Scottish Premiership: Celtic - Rangers

Zondag 12 maart 13.00 - 15.00 uur

Na vier jaar afwezigheid zijn de Rangers dit seizoen eindelijk weer terug op het hoogste Schotse niveau, de Scottish Premiership. Dat betekent weer lekker veel Old Firms en dus lekker veel strijd en rivaliteit. Dit jaar speelden de twee clubs inmiddels al drie keer eerder tegen elkaar.

Helaas verloren The Gers alle drie de duels (5-1 in de Premiership, 0-1 in de halve finale van de Scottish League Cup en 1-2 in de Premiership). Inmiddels staan ze derde in een competitie die al zo goed als gespeeld is. Het hoogst haalbare lijkt de tweede plek, die op dit moment wordt ingenomen door Aberdeen. Met nog zes wedstrijden te gaan en zes punten verschil zijn er dus nog kansen voor de Rangers. 

Celtic is heer en meester in de Scottish Premiership met een ongelooflijk puntenaantal van 79 uit 27 duels. Het won al 26 keer en speelde een keer gelijk, nota bene tegen de nummer 11 en dus een na laatste, Inverness, vorig jaar september. Ondanks de grote verschillen tussen de twee clubs blijft de Old Firm een wedstrijd op zich en altijd vermakelijk. 

Primera División: Deportivo la Coruña - FC Barcelona

Zondag 12 maart 16.00 - 18.15 uur

Ooit was Deportivo een geduchte tegenstander. Eentje waar je rekening mee moest houden. De laatste jaren weten de Galiciërs niet echt meer te imponeren. En ook dit seizoen stellen ze weer teleur. Van de week wonnen ze wel uit bij Gijón en die week ervoor hielden ze Atlético thuis netjes op 1-1. Maar we vrezen dan ook met grote vreze nu de nieuwe nummer één van de Primera División op bezoek komt.

Want Barça is weer eens op drift. Het speelde de afgelopen vier wedstrijden de frustratie en pijn van de nederlaag tegen PSG van zich af. Het won vier keer op rij: 2-1 van Leganés, 1-2 van Atlético, 6-1 van Gijón en 5-0 van Celta. De Catalanen zullen hun hand dan ook niet omdraaien voor de nummer 17 van de competitie. Pak je telraam er maar weer bij.

Primera División: Deportivo la Coruña - FC Barcelona

Premier League: Everton - West Brom

Zaterdag 11 maart 16.00 - 18.00 uur

Everton is ook het tweede deel van het seizoen weer goed begonnen. Uit de laatste zeven competitiewedstrijden haalden The Toffees veertien punten en verloren maar één duel, vorig weekend tegen Tottenham. Spelers blij, fans blij, clubleiding blij. Toch bestaat bij allen de angst dat coach Ronald Koeman hen na dit seizoen zal verlaten. Want na het aangekondigde afscheid van Luis Enrique bij Barcelona afgelopen week wordt Koemans naam daar net iets te vaak genoemd. En we weten dat hij de Catalanen een warm hart toedraagt. 

Toch gaf hij van de week ook aan dat hij meer tijd nodig heeft met Everton. Tijd om het team nog beter en sterker te maken. De spelers willen in ieder geval heel graag met hem verder. Tegen West Brom kunnen ze mooi laten zien hoe graag ze dat dan willen. Aansluiting bij de top vijf is voor beide clubs de inzet van het duel.