WK handbal vrouwen

WK handbal vrouwen

Van 1 - 17 december live bij Ziggo Sport

Na zilver op het wereldkampioenschap in 2015 en het Europees kampioenschap in 2016 tegen Noorwegen, wordt het hoog tijd dat onze Oranje handbalsters eindelijk eens afrekenen met de Scandinavische sta-in-de-weg!

update: Noorwegen was in de halve finale te sterk. De handbaldames spelen op zondag 17 december om 14.25 uur voor de derde plaats. Volg de strijd tegen Zweden live, gratis op Ziggo kanaal 14.

En waarom zou dat deze keer in Duitsland niet lukken? Nederland verloor in 2015 dik met 31-23, maar greep een jaar later op een haar na naast de titel in de met 30-29 verloren thriller. Het gat lijkt dus bijna gedicht en met de ervaring van die finales op zak, zal de ploeg van de Noorse bondscoach Helle Thomsen alles geven om Nederland weer fel meelevend te laten genieten van de strijd, snelheid, teamspirit en technische hoogstandjes.

Door naar de halve finale!

Door een knappe winst op Tsjechië, is de nationale vrouwenploeg door naar de halve finale. Nederland versloeg Tsjechië woensdag in de kwartfinale met een nipte 30 - 26 voorsprong. Van die dertig treffers, scoorde topschutter Lois Abbingh er maar liefst 14. 

Het is de tweede keer in de historie dat de handbalsters zich voor de halve finale van het WK weten te plaatsen. De tegenstander van Nederland in de halve finale op vrijdag 15 december is drievoudig wereldkampioen Noorwegen, tegen wie Nederland vorig jaar net naast het goud op het EK greep. 

De andere halve eindstrijd gaat tussen Zweden en Frankrijk. Wil je de Oranje handbaldames zien schitteren? Het speelschema is als volgt:

Datum

Wedstrijd

Tijd

Kanaal

Halve finales

 

 

 

Vrijdag 15 december

Nederland - Noorwegen

17.20 uur

Live op kanaal 14

Vrijdag 15 december

Zweden – Frankrijk

20.30 uur

Live op kanaal 14

Troostfinale

 

 

 

Zondag 17 december

Nederland - Zweden

14.25 uur

Live op kanaal 14

Benieuwd naar het volledige speelschema? Bekijk de Ziggo Sport tv-gids. De finale is op zondag 17 december om 17.30 uur (Ziggo TV kanaal 13).

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw