Races in juni

Races in juni

Aan scheurende banden geen gebrek in juni. Beleef twee Grand Prixs in de Formule 1 en veel racegeweld uit de VS.

Formule 1: Grand Prix van Monaco

Voor we los gaan met al het racegeweld in juni reizen we eerst nog af naar Monaco, voor het laatste raceweekend van mei. Na zijn weergaloze zege in Spanje zijn de verwachtingen rond Max Verstappen hooggespannen. Die overwinning zag niemand aankomen. Dus waarom zou hij het niet nog eens kunnen flikken?

Vorig jaar liet Max ons genieten van een uniek staaltje intelligent racen in het prinsdom. Het toen 17-jarige supertalent lag een ronde achter Sebastian Vettel en kreeg de blauwe vlag omdat hij de Duitser van Ferrari voorbij moest laten gaan. Dat deed hij ook, maar sloot direct op centimeters afstand aan en liftte mee op Vettels inhaalacties. Als een sluwe vos sloop hij auto voor auto ongemerkt voorbij. We zijn benieuwd wat hij dit jaar in huis heeft.

De F1 Grand Prix van Monaco, van 27 tot en met 29 mei.

Formule 1: Grand Prix van Canada

Midden in het Europese seizoen maakt het F1-circus een uitstapje naar Canada. Aan het circuit Gilles Villeneuve in Montreal bewaart Max Verstappen niet al te beste herinneringen. Vorig jaar reed hij met de notoir onbetrouwbare Renault-motor rond in de achterhoede. Na zijn promotie naar het team van Red Bull zijn er bij deze editie veel grotere kansen op een prima resultaat. Lewis Hamilton verschijnt als titelverdediger aan de start.

Het Canadese raceweekend vindt plaats van 10 tot en met 12 juni.

Formule 1: Grand Prix van Europa

Slechts een week na Canada racen we weer op ons eigen continent. Bij de Grand Prix van Europa denk je wellicht niet meteen aan Baku, Azerbeidzjan. Toch gaan de 22 Formule 1-bolides daar dit jaar voor het eerst van start om te strijden om de Europese zege. Het door Herman Tilke ontworpen stratencircuit is voor alle mannen nieuw en dus ligt alles open. Uiteraard zijn de superieure Mercedessen hier favoriet, maar rijderskwaliteiten spelen wellicht een grotere rol dan elders.

De kwalificaties en de GP van Europa kijk je van 17 tot en met 19 juni.

 

NASCAR

Deze maand weer volop NASCAR-geweld bij Ziggo Sport. In juni rijden mannen las Kyle Bush, Kevin Harvick en Jimmie Johnson drie races. Te beginnen op 5 juni in Pennsylvania, bij de Axanta ‘we paint winners’ 400. Via de Firekeepers 400 op Michigan International Speedway (12 juni) strijken de coureurs neer op Sonoma Raceway in Californië (26 juni).

IndyCar

Ook de IndyCar Series gaan door in juni en naderen de eindfase met twee races in Detroit (4 en 5 juni), de Firestone 600 in Fort Worth (11 juni) en Road America in Elkhart Lake (26 juni). De Fransman Simon Pagenaud kende een uitstekende start en is terug in de top. Titelverdediger Scott Dixon uit Nieuw-Zeeland startte wat wisselvalliger, maar staat nog altijd hoog in de ranking.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Wintersporten bij Ziggo

Skicross en snowboardcross zijn spectaculaire sporten. Bochten, hoogteverschillen, hoge snelheden, schansen een stevig potje fysiek contact zorgen ervoor dat de ski- en snowboardcross altijd volop spektakel oplevert.

Formule 1

Formule 1 Afterparty

Wil jij bij dit slotstuk zijn en samen met Ziggo Sport het raceseizoen nog één keer beleven? Voorspel wie de laatste Grand Prix van dit seizoen wint en maak kans op twee kaarten voor de afterparty!

Sport

Alle ballen verzamelen!

Geniet je ook elke week van het tophockey uit de Hoofdklasse? Dan kun je in december bij ons je hart ophalen. Van 1-10 december doet Ziggo Sport live verslag van de finaleronde van de HWL voor mannen.