Meer sport in december

Meer sport in december

Superprestige Veldrijden

Bij de Superprestige Veldrijden spat de modder van je scherm af! De wielrenners nemen de heftigste hindernissen als balken, modderpoelen, heuvels en dat onder de zwaarste omstandigheden als kou en regen. Vorig jaar won Mathieu van der Poel het eindklassement, maar dat zal deze editie lastig worden. De Nederlander was lang geblesseerd en kon in de eerste wedstrijden niet meedoen. Wout van Aert profiteert nu optimaal en is tot op heden veel te sterk voor concurrentie als Sven Nys en Lars van der Haar.

Belgische klassieker

Bij onze Zuiderburen gaat het er in december nog steeds heet aan toe. Recordkampioen Anderlecht gaat in het weekend van 18 december op bezoek bij aartsrivaal Club Brugge. Anderlecht pakte vanaf 2012 al driemaal achtereen de landstitel, maar het afgelopen seizoen moest de recordkampioen van België tot ieders verrassing de eindzege aan AA Gent laten. Club Brugge snakt naar nieuw zilverwerk. De ploeg staat met 13 kampioenschappen op de tweede plek van de eeuwige ranglijst, maar de laatste titel dateert alweer van 2005.


Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Volop veldrijden

Op 1 januari staat de GP Sven Nys op de planning. Op 7 januari volgt de Cyclocross Leuven en op 14 januari het NK veldrijden 2018. Mathieu van der Poel is in topvorm.

Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Rugby

Rugby: Autumn Internationals

Rugby's finest! In de Autumn Internationals spelen de beste rugbylanden tegen elkaar. De Europese grootmachten ontvangen de toppers uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Eer en bekers staan op het spel.