3x Formule 1 in september

3x Formule 1 in september

Na een welverdiende vakantie kunnen Max Verstappen en zijn collega’s in de Formule 1 weer vol aan de bak in september.

Er staan er drie prachtige grand prixs op het programma. Na een bezoek aan het historische circuit van Monza in Italië trekt het circus naar het verre oosten voor de sfeervolle avondrace in Singapore. We sluiten de maand af met de slopende grote prijs in het bloedhete Maleisië.

Grand Prix van Italië: 2 - 4 september

Een klassieker onder de Formule 1 grand prixs. Al sinds 1921 wordt de Italiaanse grote prijs gereden op het circuit van Monza. Michael Schumacher is de recordhouder: hij heeft maar liefst vijf overwinningen op zijn naam staan. De afgelopen twee edities werden beide gewonnen door Lewis Hamilton. In 2015 zette hij Max Verstappen op een ronde achterstand. De Nederlander eindigde op de twaalfde plek. Grote kans dat hij dit jaar hoger zal eindigen!

Grand Prix van Singapore: 16 - 18 september

In Singapore gaan de lampen aan, want de grand prix wordt gereden in de avond. Om 20:00 uur lokale tijd (11:00 uur in Nederland) zal het startschot worden gegeven. Het is de negende keer dat de coureurs naar het Marina Bay Street Circuit trekken. Sebastian Vettel zal er zin in hebben, want hij won de race al vier keer. Verstappen vocht zich vorig jaar na een moeizame start knap naar de achtste positie.

Grand Prix van Maleisië: 30 september - 2 oktober

De grand prix van Maleisië wordt sinds 1999 gereden op het Sepang International Circuit. Ook hier is Vettel recordhouder met vier overwinningen. Daarmee blijft hij Michael Schumacher en Fernando Alonso (beiden drie zeges) voor.

Ook in 2015 was p1 voor Vettel en op het podium werd hij vergezeld door Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Dit was tevens de race waarin Max Verstappen de boeken in ging als jongste coureur die ooit WK-punten scoorde in de Formule 1. Hij eindigde op de zevende plek.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Volop veldrijden

Op 1 januari staat de GP Sven Nys op de planning. Op 7 januari volgt de Cyclocross Leuven en op 14 januari het NK veldrijden 2018. Mathieu van der Poel is in topvorm.

Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Rugby

Rugby: Autumn Internationals

Rugby's finest! In de Autumn Internationals spelen de beste rugbylanden tegen elkaar. De Europese grootmachten ontvangen de toppers uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Eer en bekers staan op het spel.